• English
    • українська
  • English 
    • English
    • українська
  • Login
View Item 
  • Frontpage
  • Факультет менеджменту та інформаційної безпеки
  • Кафедра менеджменту, маркетингу та економiки
  • Наукові роботи каф. ММЕ
  • View Item
  • Frontpage
  • Факультет менеджменту та інформаційної безпеки
  • Кафедра менеджменту, маркетингу та економiки
  • Наукові роботи каф. ММЕ
  • View Item
Сайт інституційного репозитарію ВНТУ містить роботи, матеріали та файли, які були розміщені докторантами, аспірантами та студентами Вінницького Національного Технічного Університету. Для розширення функцій сайту рекомендується увімкнути JavaScript.

Правове забезпечення здійснення міжнародного бізнесу кондитерських підприємств

Author
Вітюк, А. В.
Сліденко, А. І.
Date
2019
Metadata
Show full item record
Collections
  • Наукові роботи каф. ММЕ [368]
Abstract
Досліджено проблеми правового забезпечення здійснення міжнародного бізнесу кондитерськими підприємствами. Розглянуто основні інституційні зміни, що відбулися в країні за останні роки, які мали прямий вплив на міжнародний бізнес кондитерських підприємств: вступ до Світової організації торгівлі та підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Встановлено значні обсяги експорту української продукції на закордонні ринки та чинники впливу на їх зміну. Встановлено основні завдання для активізації міжнародного бізнесу кондитерських підприємств. Розділено правове забезпечення міжнародного бізнесу в залежності від рівня його здійснення – на рівні підприємств запропоновано розглядати розробку і створення нормативних документів на рівні самих підприємств; на рівні галузі – готувати галузеві програми розвитку, а на державному рівні – впроваджувати та узгоджувати міжнародні стандарти та норми. У статті досліджено основні нормативні документи, що впливають на діяльність підприємств та стандарти якості якими підприємствами повинні використовувати. На рівні галузі проаналізовано основні закони та нормативні документи, що регламентують діяльність кондитерських підприємств та встановлено спрямованість цих законів на забезпечення виробництва високоякісної продукції. На рівні держави через аналіз показників експорту та імпорту доведено необхідність гармонізації українського правового забезпечення до вимог країн-покупців продукції. Проаналізовано обсяги експорту та імпорту кондитерських виробів в залежності від участі України в різних економічних об’єднаннях. Встановлено, що негативний економічний ефект від участі України в різних економічних об’єднаннях пояснюється низькою конкурентоспроможністю українських виробників на міжнародних ринках. Розкрито зміст нормативних актів, що мали позитивний вплив на розвиток міжнародного бізнесу кондитерських підприємств.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/31350
View/Open
ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗДІЙСНЕННЯ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ.pdf (591.5Kb)

Institutional Repository

FrontpageSearchHelpContact UsAbout Us

University Resources

JetIQLibrary websiteUniversity websiteE-catalog of VNTU

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOIThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOI

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

ISSN 2413-6360 | Frontpage | Send Feedback | Help | Contact Us | About Us
© 2016 Vinnytsia National Technical University | Extra plugins code by VNTU Linuxoids | Powered by DSpace
Працює за підтримки 
НТБ ВНТУ