dc.contributor.author | Вітюк, А. В. | uk |
dc.contributor.author | Сліденко, А. І. | uk |
dc.date.accessioned | 2021-02-24T12:59:58Z | |
dc.date.available | 2021-02-24T12:59:58Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Вітюк А. В. Правове забезпечення здійснення міжнародного бізнесу кондитерських підприємств [Текст] / А. В. Вітюк, А. І. Сліденко // Вісник КрНУ ім. М. Остроградського. – 2019. – Вип. 2. – С. 62–68. | uk |
dc.identifier.uri | http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/31350 | |
dc.description.abstract | Досліджено проблеми правового забезпечення здійснення міжнародного бізнесу кондитерськими підприємствами. Розглянуто основні інституційні зміни, що відбулися в країні за останні роки, які мали прямий вплив на міжнародний бізнес кондитерських підприємств: вступ до Світової організації торгівлі та підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Встановлено значні обсяги експорту української продукції на закордонні ринки та чинники впливу на їх зміну. Встановлено основні завдання для активізації міжнародного бізнесу кондитерських підприємств. Розділено правове забезпечення міжнародного бізнесу в залежності від рівня його здійснення – на рівні підприємств запропоновано розглядати розробку і створення нормативних документів на рівні самих підприємств; на рівні галузі – готувати галузеві програми розвитку, а на державному рівні – впроваджувати та узгоджувати міжнародні стандарти та норми. У статті досліджено основні нормативні документи, що впливають на діяльність підприємств та стандарти якості якими підприємствами повинні використовувати. На рівні галузі проаналізовано основні закони та нормативні документи, що регламентують діяльність кондитерських підприємств та встановлено спрямованість цих законів на забезпечення виробництва високоякісної продукції. На рівні держави через аналіз показників експорту та імпорту доведено необхідність гармонізації українського правового забезпечення до вимог країн-покупців продукції. Проаналізовано обсяги експорту та імпорту кондитерських виробів в залежності від участі України в різних економічних об’єднаннях. Встановлено, що негативний економічний ефект від участі України в різних економічних об’єднаннях пояснюється низькою конкурентоспроможністю українських виробників на міжнародних ринках. Розкрито зміст нормативних актів, що мали позитивний вплив на розвиток міжнародного бізнесу кондитерських підприємств. | uk |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського | uk |
dc.relation.ispartof | Вісник КрНУ ім. М. Остроградського. Вип. 2 : 62–68. | uk |
dc.subject | правове забезпечення | uk |
dc.subject | кондитерське підприємство | uk |
dc.subject | міжнародний бізнес | uk |
dc.subject | закон | uk |
dc.subject | експорт | uk |
dc.subject | імпорт | uk |
dc.subject | Світова організація торгівлі | uk |
dc.subject | гармонізація | uk |
dc.title | Правове забезпечення здійснення міжнародного бізнесу кондитерських підприємств | uk |
dc.title.alternative | Правовое обеспечение международного бизнеса кондитерских предприятий | ru |
dc.title.alternative | Legal support for international business of confectionery enterprises | en |
dc.type | Article | |