Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorВітюк, А. В.uk
dc.contributor.authorСліденко, А. І.uk
dc.date.accessioned2021-02-24T12:59:58Z
dc.date.available2021-02-24T12:59:58Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationВітюк А. В. Правове забезпечення здійснення міжнародного бізнесу кондитерських підприємств [Текст] / А. В. Вітюк, А. І. Сліденко // Вісник КрНУ ім. М. Остроградського. – 2019. – Вип. 2. – С. 62–68.uk
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/31350
dc.description.abstractДосліджено проблеми правового забезпечення здійснення міжнародного бізнесу кондитерськими підприємствами. Розглянуто основні інституційні зміни, що відбулися в країні за останні роки, які мали прямий вплив на міжнародний бізнес кондитерських підприємств: вступ до Світової організації торгівлі та підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Встановлено значні обсяги експорту української продукції на закордонні ринки та чинники впливу на їх зміну. Встановлено основні завдання для активізації міжнародного бізнесу кондитерських підприємств. Розділено правове забезпечення міжнародного бізнесу в залежності від рівня його здійснення – на рівні підприємств запропоновано розглядати розробку і створення нормативних документів на рівні самих підприємств; на рівні галузі – готувати галузеві програми розвитку, а на державному рівні – впроваджувати та узгоджувати міжнародні стандарти та норми. У статті досліджено основні нормативні документи, що впливають на діяльність підприємств та стандарти якості якими підприємствами повинні використовувати. На рівні галузі проаналізовано основні закони та нормативні документи, що регламентують діяльність кондитерських підприємств та встановлено спрямованість цих законів на забезпечення виробництва високоякісної продукції. На рівні держави через аналіз показників експорту та імпорту доведено необхідність гармонізації українського правового забезпечення до вимог країн-покупців продукції. Проаналізовано обсяги експорту та імпорту кондитерських виробів в залежності від участі України в різних економічних об’єднаннях. Встановлено, що негативний економічний ефект від участі України в різних економічних об’єднаннях пояснюється низькою конкурентоспроможністю українських виробників на міжнародних ринках. Розкрито зміст нормативних актів, що мали позитивний вплив на розвиток міжнародного бізнесу кондитерських підприємств.uk
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherКременчуцький національний університет імені Михайла Остроградськогоuk
dc.relation.ispartofВісник КрНУ ім. М. Остроградського. Вип. 2 : 62–68.uk
dc.subjectправове забезпеченняuk
dc.subjectкондитерське підприємствоuk
dc.subjectміжнародний бізнесuk
dc.subjectзаконuk
dc.subjectекспортuk
dc.subjectімпортuk
dc.subjectСвітова організація торгівліuk
dc.subjectгармонізаціяuk
dc.titleПравове забезпечення здійснення міжнародного бізнесу кондитерських підприємствuk
dc.title.alternativeПравовое обеспечение международного бизнеса кондитерских предприятийru
dc.title.alternativeLegal support for international business of confectionery enterprisesen
dc.typeArticle


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію