Екологічна безпека використання ліофілізованих харчових продуктів
dc.contributor.advisor | Сакалова, Г. В. | uk |
dc.contributor.author | Ільїна, О. | uk |
dc.date.accessioned | 2021-06-19T15:17:24Z | |
dc.date.available | 2021-06-19T15:17:24Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Екологічна безпека використання ліофілізованих харчових продуктів [Електронний ресурс] : [презентація] / викон. О. Ільїна ; Вінницький національний технічний університет ; Інститут екологічної безпеки та моніторингу довкілля ; Кафедра екології та екологічної безпеки. – Електронні текстові дані (1 файл: 1,78 Мбайт). – Вінниця, 2019. – Назва з екрана. | uk |
dc.identifier.uri | http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/32975 | |
dc.description | Науковий керівник: д-р техн. наук, проф. Сакалова Г. В. | uk |
dc.description.abstract | В магістерській кваліфікаційній роботі здійснено дослідження екологічного впливу сублімованих продуктів на довкілля та здоров’я людини. Розглянуто метод та технологічний процес сублімаційного сушіння вологовмісних матеріалів. Наведені дані вмісту вітамінів у вегетативних органах смородини при різних температурах досушування та вміст вільних амінокислот у кріопорошку бруньок смородини при різних способах подрібнення. В роботі також подані результати здійснення порівняння органолептичних властивостей субліматів закордонних виробників. Здійснено дослідження впливу способу сушіння на термін придатності продуктів. З’ясовано переваги і недоліки сублімованих продуктів. Запропоновано заходи щодо інтенсифікації процесу сублімаційного зневоднення вуглеводовмісної сировини для покращення стану здоров’я населення та поповнення стратегічного запасу України. Метою роботи є аналіз підвищення якості харчових продуктів методом ліофілізації для захисту навколишнього природного середовища та здоров’я населення. Об’єктом досліджень є харчові продукти, отримані в результаті використання ліофілізаційного методу. Галузь застосування – охорона навколишнього природного середовища України, стратегічний запас України, екологічна безпека. | uk |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | ВНТУ | uk |
dc.subject | сублімація | uk |
dc.subject | вакуумна сублімація | uk |
dc.subject | заморожені продукти | uk |
dc.subject | екологічний ризик | uk |
dc.title | Екологічна безпека використання ліофілізованих харчових продуктів | uk |
dc.type | Presentation |
Файли в цьому документі
Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)
-
101 – Екологія [25]