Показати скорочену інформацію

dc.contributor.advisorСакалова, Г. В.uk
dc.contributor.authorІльїна, О.uk
dc.date.accessioned2021-06-19T15:17:24Z
dc.date.available2021-06-19T15:17:24Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationЕкологічна безпека використання ліофілізованих харчових продуктів [Електронний ресурс] : [презентація] / викон. О. Ільїна ; Вінницький національний технічний університет ; Інститут екологічної безпеки та моніторингу довкілля ; Кафедра екології та екологічної безпеки. – Електронні текстові дані (1 файл: 1,78 Мбайт). – Вінниця, 2019. – Назва з екрана.uk
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/32975
dc.descriptionНауковий керівник: д-р техн. наук, проф. Сакалова Г. В.uk
dc.description.abstractВ магістерській кваліфікаційній роботі здійснено дослідження екологічного впливу сублімованих продуктів на довкілля та здоров’я людини. Розглянуто метод та технологічний процес сублімаційного сушіння вологовмісних матеріалів. Наведені дані вмісту вітамінів у вегетативних органах смородини при різних температурах досушування та вміст вільних амінокислот у кріопорошку бруньок смородини при різних способах подрібнення. В роботі також подані результати здійснення порівняння органолептичних властивостей субліматів закордонних виробників. Здійснено дослідження впливу способу сушіння на термін придатності продуктів. З’ясовано переваги і недоліки сублімованих продуктів. Запропоновано заходи щодо інтенсифікації процесу сублімаційного зневоднення вуглеводовмісної сировини для покращення стану здоров’я населення та поповнення стратегічного запасу України. Метою роботи є аналіз підвищення якості харчових продуктів методом ліофілізації для захисту навколишнього природного середовища та здоров’я населення. Об’єктом досліджень є харчові продукти, отримані в результаті використання ліофілізаційного методу. Галузь застосування – охорона навколишнього природного середовища України, стратегічний запас України, екологічна безпека.uk
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherВНТУuk
dc.subjectсублімаціяuk
dc.subjectвакуумна сублімаціяuk
dc.subjectзаморожені продуктиuk
dc.subjectекологічний ризикuk
dc.titleЕкологічна безпека використання ліофілізованих харчових продуктівuk
dc.typePresentation


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію