Забруднення продуктів харчування аерозольними радіонуклідами ХАЕС
Автор
Васильківський, І. В.
Петрук, В. Г.
Міськів, С. В.
Кватернюк, С. М.
Дата
2013Metadata
Показати повну інформаціюCollections
Анотації
Ступінь радіоактивного забруднення агропромислової продукції і величина дозових навантажень на сільськогосподарські рослини, тварини і в кінцевому підсумку на людину по харчовому ланцюжку визначається: загальною кількістю радіонуклідів, що викидаються в навколишнє середовище; характером розсіювання цих радіонуклідів; властивостями забрудненого грунтового і рослинного покриву. Степень радиоактивного загрязнения агропромышленной продукции и величина дозовых нагрузок на сельскохозяйственные растения, животные и в конечном итоге на человека по пищевой цепочке определяется: общим количеством радионуклидов, выбрасываемых в окружающую среду; характером рассеяния этих радионуклидов; свойствами загрязненного почвенного и растительного покрова. The extent of radioactive contamination of agricultural produce and the value of doses agricultural plants, animals and eventually in person through the food chain determined: total number of radionuclides released into the environment; the nature of the dispersion of radionuclides; contaminated soil properties and vegetation.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/1005