Управління фінансовою безпекою підприємства харчової промисловості (на прикладі ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика»)
Анотації
В результаті проведеного аналізу доведено, що реальний стан української економіки спонукає до необхідності створення систем економічної безпеки підприємств, які забезпечуватимуть стан захищеності їхніх життєво важливих інтересів від недобросовісної конкуренції, протиправної діяльності кримінальних формувань й інших зовнішніх і внутрішніх загроз. Доведено, що в ринкових умовах головним фінансовим інтересом підприємства виступає зростання ринкової вартості підприємства. Відповідно до обґрунтованих в роботі видів забезпечення підсистеми управління фінансовою безпекою підприємства проаналізовано суб’єкти і методи нормативно-правового і організаційно-методичного забезпечення, виявлено їхні особливості при застосуванні в процесі управління фінансовою безпекою. Виявлено, що харчова промисловість – одна з провідних структуроформуючих галузей не лише агропромислового й промислового комплексів, а й усього народного господарства України. В роботі обґрунтовано необхідність інформаційно-аналітичного забезпечення підсистеми управління фінансовою безпекою підприємства, яке має виконуватися організаційно-функціональним комплексом, котрий забезпечує на основі моніторингу цю підсистему інформаційно-аналітичною і прогнозною інформацією щодо якісного стану фінансової безпеки, кількісних значень її індикаторів, наявності або потенційності ризиків і загроз, фінансових інтересів і стану їхньої реалізації, здійснення аналізу, планування і вироблення ефективних управлінських рішень стосовно забезпечення належного рівня фінансової безпеки.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/12464