Переробка рисової лузги у ліквідні продукти
Author
Ткаченко, Т. В.
Кашковський, В. І.
Євдокименко, В. О.
Каменських, Д. С.
Вахрін, В. В.
Date
2017-09Metadata
Show full item recordAbstract
В якості вихідної сировини використано рисову лузгу врожаю 2016 року наступного хмічного складу (% від маси а.с. біомаси): целюлоза – 39,7, лігнін – 20,2, геміцелюлоза і білки – 13,3, водорозчинні речовини – 8,2, смоли і жири – 0,3, неорганічні речовини – 18,2 (з них 92 – діоксид кремнію). З рисової лузги методом 4-ох годинної органо-сольвентної варки одержано целюлозу. В качестве исходного сырья использованы рисовую шелуху урожая 2016 следующего хмическими состава (% от массы а.с. биомассы): целлюлоза - 39,7, лигнин - 20,2, гемицеллюлоза и белки - 13,3, водорастворимые вещества - 8,2 смолы и жиры - 0,3, неорганические вещества - 18,2 (из них 92 - диоксид кремния). Из рисовой лузги методом 4-х часовой органо-сольвентной варки получено целлюлозу. As raw material, the rice husk of the next year's crop yield of 2016 was used (as a percentage of the mass of biomass): cellulose - 39.7, lignin - 20.2, hemicellulose and protein - 13.3, water soluble matter - 8.2 , resins and fats - 0,3, inorganic substances - 18,2 (of which 92 - silicon dioxide). Cellulose is obtained from rice husk using the method of 4 hours of organo-solvent cooking.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/18529