Підвищення енергоефективності холодильної системи промислового підприємства
Abstract
Магістерська кваліфікаційна робота включає в себе чотири розділи: аналітичний огляд сучасного стану використання енергоефективного холодильного обладнання, теоретичне обґрунтування прийнятих рішень, організаційно-технологічне забезпечення реалізації проектних рішень, техніко-економічні показники.
Виконано аналітичний огляд варіантів застосування енергоефективних рішень в системах холодопостачання. Виконано техніко-економічне обґрунтування використання неазеотропних сумішей газів в системі холодопостачання.
Проведено загальну характеристику об’єкту, розглянуто та обґрунтовано основні проектні та технологічні рішення, виконано теплотехнічний розрахунок огороджувальних конструкцій та перекриттів будівлі, визначено теплопритоки приміщень, запроектовано систему холодопостачання і за допомогою схем та розрахунків підібрано діаметри труб та обладнання системи. В результаті моделювання гідравлічного режиму роботи холодильної системи підібрано труби d=12,18,22,28,35мм, які повністю забезпечать фанкойли необхідною кількістю холодоносія.
Розроблені організаційно – технологічні рішення з монтажу системи холодопостачання промислового підприємства. Розглянуто основні заходи та шляхи підвищення енергоефективності. Розроблені заходи з охорони праці при монтажі та експлуатації системи.
Розраховано техніко – економічні показники системи холодопостачання складу харчових продуктів. Виконані розрахунки кошторисної вартості обраної системи.
Графічна частина містить аксонометричні схеми системи холодопостачання, план холодильного підприємства, схеми монтажу та розташування обладнання, календарний план з графіком руху робітників та графіком руху машин і механізмів, вузлові креслення, плакати. Master's qualification work includes four sections: analytical review of the current state of using energy-efficient refrigeration equipment, theoretical substantiation of the decisions taken, organizational and technological support for the implementation of project decisions, technical and economic indicators.
The analytical review of variants of application of energy-efficient solutions in cold-supply systems is carried out. The feasibility study for the use of noaisotropic gas mixtures in the system of cold supply has been fulfilled.
The general characteristics of the object were considered, the main design and technological solutions were considered and substantiated, the heat engineering calculation of the enclosing constructions and ceilings of the building was carried out, the heat sources of the premises were determined, the cooling system was designed and with the help of schemes and calculations the diameters of pipes and equipment of the system were selected. As a result of the simulation of the hydraulic mode of the refrigeration system, pipes d = 12,18,22,28,35 mm are selected which will fully provide the fan coils with the required amount of refrigerant.
The organizational and technological solutions for the installation of the cooling system of the industrial enterprise have been developed. The main measures and ways of increasing energy efficiency are considered. Work on the safety of work during the installation and operation of the system has been developed.
The technical and economic parameters of the cooling system of food products are calculated. The calculations of the estimated cost of the chosen system are executed.
The graphic part contains the axonometric schemes of the cooling system, the plan of the refrigeration plant, the scheme of installation and equipment location, the schedule with the schedule of workers and the schedule of movement of machines and mechanisms, knot drawings, posters.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/24455