• English
    • українська
  • English 
    • English
    • українська
  • Login
View Item 
  • Frontpage
  • Факультет будівництва, цивільної та екологічної інженерії
  • Кафедра інженерних систем у будівництві
  • Наукові роботи каф. ІСБ
  • View Item
  • Frontpage
  • Факультет будівництва, цивільної та екологічної інженерії
  • Кафедра інженерних систем у будівництві
  • Наукові роботи каф. ІСБ
  • View Item
Сайт інституційного репозитарію ВНТУ містить роботи, матеріали та файли, які були розміщені докторантами, аспірантами та студентами Вінницького Національного Технічного Університету. Для розширення функцій сайту рекомендується увімкнути JavaScript.

Математична модель роботи мембранного гідроприводного насоса для дозування харчових продуктів

Author
Берник, І. М.
Петрусь, В. В.
Bernyk, I. M.
Petrus, V. V.
Date
2018
Metadata
Show full item record
Collections
  • Наукові роботи каф. ІСБ [566]
Abstract
В даній статті приводяться результати дослідження насосів для перекачування та дозування рідких харчових продуктів або їх складових. Запропоновано удосконалену математичну модель динаміки робочого процесу мембранного гідроприводного насоса з урахуванням реологічних властивостей робочої рідини, яка дозволить проводити дослідження загальних закономірностей гідродинамічних процесів в насосі і гідросистемі в цілому, вирішувати загальні задачі по їх розрахунку і проектуванню, враховувати вид перекачуваного середовища. Результати розв’язку диференціальних рівнянь математичної моделі, отриманих у даній статті, можуть бути рекомендовані для практичної реалізації у вигляді аналітичних залежностей при розробці методики розрахунку для створення нових конструкцій насосів з гідроприводом та оцінювання їх ефективності при перекачуванні різних середовищ харчової промисловості
 
This article discusses the use of different types of pumps for pumping and dosing of liquid food products or their constituents. An improved mathematical model of dynamics of hydraulically driven membrane pump working process is proposed, which will enable studies of the general laws of hydrodynamic processes in pump and hydraulic system as a whole, to solve common tasks for their calculation and design, take into account the type of pumping medium. Results of the solution of differential equations of the mathematical model derived in this article can be recommended for practical implementation in the form of analytical curves for the development of methods of calculation for the creation of new structures and hydraulic pumps to assess their effectiveness when pumping various media in the food industry
 
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/25032
View/Open
52954.pdf (3.527Mb)

Institutional Repository

FrontpageSearchHelpContact UsAbout Us

University Resources

JetIQLibrary websiteUniversity websiteE-catalog of VNTU

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOIThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOI

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

ISSN 2413-6360 | Frontpage | Send Feedback | Help | Contact Us | About Us
© 2016 Vinnytsia National Technical University | Extra plugins code by VNTU Linuxoids | Powered by DSpace
Працює за підтримки 
НТБ ВНТУ