Розробка та дослідження сушарки для переробки вологих дисперсних відходів харчових виробництв
Анотації
У МКР розробляється та досліджується сушарка для перероблення вологих дисперсних відходів харчових виробництв (спиртової барди, пивної дробини, бурякового жому, кавового та ячмінного шламу тощо), які в результаті досягають вологості 8% і можуть тривалий час зберігатись, не втрачаючи свої якості з подальшим використанням в якості цінної високопоживної добавки до сільськогосподарських кормів. Розроблена схема сушарки, отримані залежності для визначення її оптимальних конструктивних та робочих параметрів. Виконане техніко-економічне обґрунтування доцільності розробки та дослідження сушарки у порівнянні із іншим відомим обладнанням аналогічного призначення. Розрахований економічний ефект від впровадження запропонованої сушарки на виробництві. Розроблені заходи з безпеки життєдіяльності при експлуатації сушарки. In the magister qualified work, a dryer is being developed and investigated for the processing of moist dispersed wastes of food industries (alcohol bards, beer pellets, beet pulp, coffee and barley sludge, etc.), which result in a moisture content of 8% and can be stored for a long time without losing their quality with subsequent use as a valuable high-yielding supplement for agricultural fodder. The dryer design scheme has been developed, the dependences have been obtained to determine its optimal design and operating parameters. A feasibility study on the feasibility of drying design and research compared with other well-known equipment of similar designation has been completed. Estimated economic effect from the introduction of the proposed dryer in the production. Developed measures for the safety of life during the operation of the dryer.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/26442