Аналіз способів та обладнання для зневоднення відходів харчових виробництв
Abstract
На сьогодні однією з актуальних проблем в Україні є забруднення навколишнього середовища промисловими відходами, серед яких і відходи харчових виробництв (пивна дробина, буряковий жом, кавовий і ячмінний шлами тощо). Зазвичай ці відходи виливають на спеціалізовані земельні ділянки, що призводить до погіршення екологічної ситуації у регіоні, тому завдання пошуку більш безпечних для довкілля способів утилізації відходів залишається досить актуальним. Аналіз способів та обладнання для зневоднення відходів харчових виробництв дасть змогу здійснювати їх раціональний вибір з врахуванням конкретної ситуації на виробництві, задач і вимог до утилізації, а також властивостей відходів. Під раціонально вибраним обладнанням мається на увазі високопродуктивне обладнання, яке буде відносно дешевим та менш енергоємним.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/27986