Автоклавна установка з аеродинамічним теплогенеруючим рециркуляційним інтенсифікатором
Автор
Гурич, А. Ю.
Бабич, Т. Ю.
Коц, І. В.
Дата
2016Metadata
Показати повну інформаціюCollections
- Наукові роботи каф. ІСБ [555]
Анотації
In the manufacture of canned food, heat treatment is one of the most energy-intensive stages, which consumes more than 60% of the total amount of energy consumed. The sterilization process is an integral part of the technological process of any canning industry and should ensure : complete neutralization of non-heat-resistant non-spore microflora and reduction to a maximum permissible level of the number of spore-forming micro-organisms, which ensures the safety of products for storage for consumption; maximum preservation of food and taste qualities of the sterilized products; prevention of deformation and destruction of the food sterilizing vessel due to excessive critical values of pressure drops the outside and inside the vessel; reducing power consumption and reducing process duration. При виготовленні консервної продукції теплова обробка є одним з найбільш енергоємних етапів, при якій споживається понад 60% від загальної кількості енерговитрат. Процес стерилізації є невід`ємною частиною техноло-гічного процесу будь-якого консервного виробництва і повинен забезпечити: повне знешкодження нетермостійкої неспороутворюючої мікрофлори і зменшення до гранично допустимого рівня числа спороутворюючих мікроорганізмів, що забезпечує безпечність продукції для споживання при довгому зберіганні; максимальне збереження харчових і смакових якостей продукції, що стерилізується; запобігання деформації та руйнуванню посуду, в якому стерилізується харчова продукція, через надмірні критичні значення перепадів тиску ззовні та всередині посуду; зменшення енерговитрат та скорочення тривалості процесу.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/28246