Гідроімпульсний привод вібраційної установки для зневоднення вторинних продуктів харчових переробних виробництв
Author
Поліщук, Олександр Васильович
Полищук, Александр Васильевич
Polishchuk, A. V.
Date
2011Metadata
Show full item recordCollections
Abstract
Робота присвячена задачі підвищення ефективності технологічних процесів переробки вторинних продуктів харчових переробних виробництв на основі результатів досліджень різних способів їх механічного зневоднення та розробки нового гідроімпульсного приводу для вібраційного обладнання для механічного зневоднення цих продуктів. Показано більш високу технологічну ефективність використання вібраційного способу механічного зневоднення. Визначено найбільш технологічно ефективні режими вібраційного зневоднення жому цукрового буряка. Обґрунтовано вибір інерційної схеми навантаження. Розроблено нову конструктивну схему кулькового двокаскадного генератора імпульсів тиску для реалізації найбільш технологічно ефективних режимів вібраційного зневоднення. Складено і досліджено математичну модель гідроімпульсного приводу з новим генератором імпульсів тиску. Дослідження проведено з використанням комп’ютерної програми, створеної на основі пакету Matlab. Експериментально підтверджено адекватність математичної моделі. Розроблено методику розрахунку електромеханічної системи гідроімпульсного приводу Диссертационная работа посвящена повышению эффективности технологических процессов переработки вторичных продуктов пищевых перерабатывающих производств на основе результатов исследований разных способов их механического обезвоживания и разработки нового гидроимпульсного привода для вибрационного оборудования предназначенного для механического обезвоживания этих продуктов.
Исследован характер изменения абсолютной деформации слоя жома сахарной свеклы и содержания сухих веществ в нём в условиях действия статических и вибрационных нагрузок, и обоснована высокая технологическая эффективность вибрационного и виброударного способов механического обезвоживания этого вторичного продукта сахарного производства.
Определены наиболее технологически эффективные режимы вибрационного обезвоживания жома сахарной свеклы.
Составлены динамическая и математическая модели гидроимпульсного привода с новым двухкаскадным генератором импульсов давления.
Разработано методику расчета электромеханической части гыдроимпульсного привода на основе циклограммы изменения робочего давления в его напорной части и предложено новые конструктивные схемы вибрационного оборудования для обезвоживания вторичных продуктов пищевых перерабатывающих производств. Dissertation devoted to scientific problem of increasing technological processes of processing of afterproducts of food processing productions efficiency based on results of researches of different mechanical dewatering methods. Character of changes of sugarbeet bagasse deformation and humidity in the conditions of action of the static and oscillation loadings is investigated. Higher technological efficiency of oscillation and vibroshock methods of mechanical dehydration is grounded. The most effective modes of oscillation dehydration of bagasse of sugar beet are certain. The choice of the inertial loading scheme is grounded and the principle gidro-kinematics chart of the oscillation setting is offered. A new construction of ball-shaped two-stage pressure generator for realization of the most effective modes of oscillation dewatering is developed. The dynamic and mathematical models of hydraulic impulse drive with new ball-shaped two-stage pressure generator are composed. Composed models are simulated using mathematical program Matlab. Theoretical dependences of frequency parameters of drive are received and grounded experimentally. A new method electro-mechanics system calculation developed.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/2887