Управління стимулюванням та ключовими елементами мотивації на підприємствах харчової промисловості (на прикладі приватного акціонерного товариства «Вінницький завод фруктових концентратів і вин»)
Abstract
Мета роботи – комплексне дослідження та вдосконалення системи стимулювання та мотивації праці персоналу на підприємствах харчової промисловості.
Для виконання НДР необхідно розв'язати такі задачі:
- дослідити теоретико – методологічний матеріал із основ управління стимулюванням та ключовими елементами мотивації праці;
- визначити роль мотиваційного менеджменту та організацію мотиваційного механізму в системі управління підприємством;
– проаналізувати стан діяльності галузі харчової промисловості за напрямком управління персоналом;
- оцінити стан системи мотивації і стимулювання праці на підприємстві ПрАТ «Вінницький завод фруктових концентратів і вин»;
- розробити пропозиції щодо вдосконалення системи мотивації праці персоналу ПрАТ «ВЗФКіВ».
Формування діючої трудової мотивації є важливим завданням для кожного керівника підприємства. В умовах ринку від працівників потрібно уміння так організувати свою працю, щоб їх віддача була максимальною. При цьому важливим фактором посилення трудового потенціалу повинна стати особиста зацікавленість працівників, заснована на можливості задоволення своїх соціальних і фізіологічних потреб.
Стимулювання ефективної праці робітників займає одне з ключових місць у системі внутрішньо фірмового управління. Вона доповнює адміністративне управління і являє собою непряме, опосередковане управління через інтереси робітників з використанням специфічних форм і методів забезпечення їх матеріальної і моральної зацікавленості щодо праці, у досягненні високих її результатів.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/32406