Інформаційна технологія прогнозування обсягів виробництва продовольчих товарів
Abstract
Об’єкт досліджень – модель прогнозування обсягів виробництва продовольчих товарів.
Мета роботи – Підвищити ефективність використання ресурсів виробничої компанії за допомогою розроблення та програмної реалізації моделі прогнозування обсягів виробництва товарів, базуючись на обсягах продажів.
Під час написання роботи було здійснено огляд та аналіз сучасного рівня розвитку інформаційних технологій прогнозування обсягів виробництва продовольчих товарів та розглянуто методи сучасного рівня. Розроблено модель прогнозування з використанням реальних даних торгової компанії за 2018 – 2019 роки. Окреме місце у роботі займає програмна реалізація, а саме – розробка алгоритму роботи комплексу та відповідного програмного забезпечення. Результати роботи промодельовано в середовищі Anconda Jupyter Notebook з використанням мови програмування Python.
Прогнозні припущення про розвиток об’єкта дослідження – розробка інформаційної технології прогнозування обсягів виробництва продовольчих товарів.
Галузь застосування – торгівельні компанії з великим обсягом виробництва певного товару для зменшення похибки при прогнозуванні виробництва товару. The object of research – a model for forecasting food production.
The purpose of the work – To increase the efficiency of production company resources through the development and program implementation of the model of forecasting the volume of production of goods, based on sales.
During the writing of the paper, an overview and analysis of the current level of development of information technologies for forecasting the volume of food production was carried out and methods of the modern level were considered. A forecasting model was developed using real trading company data for 2018 - 2019. A special place in the work is software implementation, namely, the development of the algorithm of the complex and related software. The results are modeled on the Anconda Jupyter Notebook using Python programming language.
Estimated assumptions about the development of the object of study - the development of information technology to forecast the volume of food production.
Scope of application - trading companies with a large volume of production of certain goods to reduce the error in forecasting the production of goods.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/32650