Екологічна безпека використання ліофілізованих харчових продуктів
Abstract
В магістерській кваліфікаційній роботі здійснено дослідження екологічного впливу сублімованих продуктів на довкілля та здоров’я людини. Розглянуто метод та технологічний процес сублімаційного сушіння вологовмісних матеріалів. Наведені дані вмісту вітамінів у вегетативних органах смородини при різних температурах досушування та вміст вільних амінокислот у кріопорошку бруньок смородини при різних способах подрібнення. В роботі також подані результати здійснення порівняння органолептичних властивостей субліматів закордонних виробників. Здійснено дослідження впливу способу сушіння на термін придатності продуктів. З’ясовано переваги і недоліки сублімованих продуктів. Запропоновано заходи щодо інтенсифікації процесу сублімаційного зневоднення вуглеводовмісної сировини для покращення стану здоров’я населення та поповнення стратегічного запасу України. Метою роботи є аналіз підвищення якості харчових продуктів методом ліофілізації для захисту навколишнього природного середовища та здоров’я населення. Об’єктом досліджень є харчові продукти, отримані в результаті використання ліофілізаційного методу. Галузь застосування – охорона навколишнього природного середовища України, стратегічний запас України, екологічна безпека.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/32975