Розробка допоміжних комплексів установки для багатостадійного зневоднення вологих дисперсних відходів харчових виробництв
Abstract
У задачі дослідження входили вибір та розробка раціональної схеми прес-форми для зневоднення вологих
дисперсних відходів харчових виробництв (спиртової барди, пивної дробини, бурякового жому, кавового та
ячмінного шламу), що дає змогу використовувати їх у подальшому як цінні добавки до сільськогосподарських
кормів або в якості палива. Також були розроблені вимоги безпеки та методи контролю параметрів
обладнання для зневоднення, методи і засоби визначення основних фізико-механічних характеристик
оброблюваних відходів. Basic tasks of given research are option and elaboration a scheme of the press-form for dehydration of waste of
food industries (alcohol bards, beer pellets, beet pulp, coffee and barley sludge), what provide a possibility for their
further use as additives to agricultural fodder or as fuel. As well were elaborated the demands of safety and the
methods of control of installation for dehydration, the methods and the means of a definition of the basic physicalmechanical
characteristics of the elaborated waste. Basic tasks of given research are option and elaboration a scheme of the press-form for dehydration of waste of
food industries (alcohol bards, beer pellets, beet pulp, coffee and barley sludge), what provide a possibility for their
further use as additives to agricultural fodder or as fuel. As well were elaborated the demands of safety and the
methods of control of installation for dehydration, the methods and the means of a definition of the basic physicalmechanical
characteristics of the elaborated waste.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/33656