Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorПотапова, Н. А.uk
dc.contributor.authorДенисюк, В. О.uk
dc.contributor.authorКрохмалюк, В. В.uk
dc.date.accessioned2023-12-08T20:19:07Z
dc.date.available2023-12-08T20:19:07Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationПотапова Н. А. Парсинг як метод обробки даних при оцінці споживчої цінності товарів [Текст] / Н. А. Потапова, В. О. Денисюк, В. В. Крохмалюк // Наука і техніка сьогодні. Серія «Техніка». – Київ, 2023. – № 13(27). – С. 819-828.uk
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/38561
dc.description.abstractВ роботі висвітлюється питання використання парсингу при аналізі даних для оцінки споживчої цінності комп`ютерної техніки. Розглянуто сутність та особливості практичного застосування техніки парсингу для отримання даних та характеристики товарів, на прикладі ноутбуків, у форматі JSON. Визначається, що споживча цінність є однією із ключових характеристик забезпечення стійкого рівня конкурентоспро можності виробника. Обумовлено, що споживча цінність товарів продуктової лінійки ноутбуків може формуватись як за рахунок цінового фактору, так і за рахунок технологічних показників. Характеристики таких технологічних показників обґрунтовують ефективність використання ноутбуків. Дані ознаки набувають особливої значимості при оцінці споживчої цінності, а разом з цим виникає питання щодо їх отримання на продуктовому ринку. Обгрунтовується можливість використання парсингу, як методу обробки та збору подібних даних при автоматизованому відвідуванні сайтів виробників та продавців комп`ютерної техніки. Наведено специфіку використання сервісів парсингу з огляду на монетизацію користувацьких версій, внаслідок чого виникає потреба в написанні власного продукту, зокрема на мові Python. Даний підхід направлений на мінімізацію термінів при отриманні інформації та побудові цифрових ланцюгів обробки даних. Поряд з цим, порушуються питання етичних та правових аспектів парсингу даних та наголошується на їх важливості для забезпечення справедливої конкуренції та захисту особистої інформації. Акцентовано увагу на можливості використання даних-характеристик, отриманих засобами парсингу, в процесі аналізу ринкових тенденцій в сегменті ноутбуків. Надається огляд можливостей подальшого розвитку цього методу в оцінці товарів та його потенційного впливу на споживчий ринок.uk
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherВидавнича група «Наукові перспективи»uk
dc.relation.ispartofНаука і техніка сьогодні. № 13 : 819-828.uk
dc.relation.ispartofseriesТехнікаuk
dc.subjectпарсингuk
dc.subjectобробка данихuk
dc.subjectаналіз данихuk
dc.subjectконкурентоспроможністьuk
dc.subjectспоживча цінність товарівuk
dc.subjectJSONen
dc.subjectPythonen
dc.titleПарсинг як метод обробки даних при оцінці споживчої цінності товарівuk
dc.typeArticle
dc.identifier.udc004.94
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.52058/2786-6025-2023-13(27)-819-828
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0003-4566-4102
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0003-1057-3518
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0009-0006-6756-7281


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію