• English
    • українська
  • English 
    • English
    • українська
  • Login
View Item 
  • Frontpage
  • Матеріали конференцій ВНТУ
  • Науково-технічні конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету (НТКП ВНТУ)
  • LI НТКП ВНТУ (2022)
  • НТКП ВНТУ. Факультет інтелектуальних інформаційних технологій та автоматизації (2022)
  • View Item
  • Frontpage
  • Матеріали конференцій ВНТУ
  • Науково-технічні конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету (НТКП ВНТУ)
  • LI НТКП ВНТУ (2022)
  • НТКП ВНТУ. Факультет інтелектуальних інформаційних технологій та автоматизації (2022)
  • View Item
Сайт інституційного репозитарію ВНТУ містить роботи, матеріали та файли, які були розміщені докторантами, аспірантами та студентами Вінницького Національного Технічного Університету. Для розширення функцій сайту рекомендується увімкнути JavaScript.

Автоматизація процесу ультрапастерізації молока

Author
Липко, О. В.
Боровська, Т. М.
Date
2022
Metadata
Show full item record
Collections
  • НТКП ВНТУ. Факультет інтелектуальних інформаційних технологій та автоматизації (2022) [157]
Abstract
Молочні продукти відносяться до продуктів стабільного щоденного споживання. Крім цього, певні їх марки мають обмежені терміни продажу. У цих виробництвах співіснують в невідомій пропорції і нестійкій рівновазі натуральні продукти і хімічні вироби. В даній роботі розглядаються тільки природні ресурси і тільки натуральні технології без додавання емульгаторів, нормалізаторів і штучних замінників ідентичних натуральному. Адже молоко є ідеальним середовищем для розмноження різних мікроорганізмів, питання їх знищення є надзвичайно важливим. Це питання вирішується за рахунок ультрапастеризації молока, яке дозволяє знищити шкідливі бактерії і зберігти якість та натуральний смак молока. В роботі розроглядаються сучасні технології автоматизації процесу ультрапастеризації молока, обгрунтувано вибір елементної бази для контролю основних показників якості виробництва ультрапастеризованого молока.
 
Dairy products are products of stable daily consumption. In addition, some of their brands have limited sales time. In these industries coexist in an unknown proportion and unstable equilibrium of natural products and chemicals. This paper considers only natural resources and only natural technologies without the addition of emulsifiers, normalizers and artificial substitutes identical to natural ones. After all, milk is an ideal environment for the reproduction of various microorganisms, the question of their destruction is extremely important. This issue is solved by ultra-pasteurization of milk, which allows you to destroy harmful bacteria and preserve the quality and natural taste of milk. The paper takes into account modern technologies of automation of the process of ultrapasteurization of milk, substantiates the choice of the element base for control over the main indicators of quality of production of ultrapasteurized milk.
 
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/40147
View/Open
15977.pdf (494.5Kb)

Institutional Repository

FrontpageSearchHelpContact UsAbout Us

University Resources

JetIQLibrary websiteUniversity websiteE-catalog of VNTU

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOIThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOI

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

ISSN 2413-6360 | Frontpage | Send Feedback | Help | Contact Us | About Us
© 2016 Vinnytsia National Technical University | Extra plugins code by VNTU Linuxoids | Powered by DSpace
Працює за підтримки 
НТБ ВНТУ