Дослідження впливу рухливості розчинної суміші та тривалості її перемішування під час приготування на показники цем’янкової штукатурки
Abstract
В статті наведено результати експериментальних досліджень з виявлення залежностей
впливу рухливості розчинної суміші та тривалості перемішування розчинної суміші під час її
приготування на фізико-механічні показники запропонованої цем’янкової штукатурки (створення
тріщин, пористість, коефіцієнт опору дифузії водяної пари та міцність на стиск). В результаті
чого встановлено, що зі збільшенням рухливості розчинної суміші та тривалості її перемішування
під час приготування пористість штукатурки і ймовірність появи в ній тріщин зростають, а
опір дифузії водяної пари та міцність на стиск зменшуються. В статье приведены результаты экспериментальных исследований по выявлению
зависимостей влияния подвижности растворной смеси и продолжительности перемешивания
растворной смеси во время ее приготовления на физико-механические показатели предложенной
цемяночной штукатурки (создание трещин, пористость, коэффициент сопротивления диффузии
водяного пара и прочность на сжатие). В результате чего установлено, что с увеличением
подвижности растворной смеси и продолжительности ее перемешивания при приготовлении
пористость штукатурки и вероятность появления в ней трещин растут, а сопротивление
диффузии водяного пара и прочность на сжатие уменьшаются. The paper presents the results of experimental studies to identify dependencies influence the
mobility of soluble compounds and duration of mixing mortar mixture during its preparation on physical
and mechanical parameters of the proposed opus signinum plaster (creating cracks, porosity, coefficient
of water vapor diffusion resistance and compressive strength). as a result, found that the increasing
mobility of soluble compounds and duration of stirring during cooking porosity of the plaster and the
likelihood of it cracking increases and resistance to water vapor diffusion and compressive strength
decrease.
URI:
http://stmkvb.vntu.edu.ua/index.php/stmkvb/article/view/272
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/4015