Аспекти бізнес-планування розвитку суб`єктів готельно-ресторанної справи
Автор
Джеджула, В. В.
Єпіфанова, І. Ю.
Ткачук, Л. М.
Дата
2025Metadata
Показати повну інформаціюCollections
- JetIQ [469]
Анотації
У статі напрацьовано комплекс рішень і пропозицій, що стосуються управління розвитком суб`єктів готельно-ресторанної справи. Вказано, що готельно-ресторанний бізнес (створення та розвиток його об`єктів) потребує свого ретельного планування, особливо зі застосуванням такого його інструмента, як бізнес-планування. Відтак, метою дослідження визначено узагальнення та подальший розвиток методико-прикладних положень і аспектів бізнес-планування розвитку суб`єктів готельно-ресторанної справи. Аргументовано, що застосування бізнес-планування дозволяє спланувати всі аспекти майбутнього бізнесу, відповідно, організувати його з оптимальними часовими і фінансовими витратами, передбачити виклики, ризики і загрози та реалізувати своєчасні заходи з їх недопущення і нівелювання. Проте, засоби бізнес-планування слід використовувати й опісля створення та вже певного етапу розвитку суб`єкта господарювання. Саме тому надано характеристику практики застосування бізнес-планування, зокрема стратегічного планування розвитку бізнес-одиниці, досліджуваного в статті підприємства готельно-ресторанної справи. Застосовано SWOT-аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища суб`єктів готельно-ресторанної справи. Напрацьовано методологічні аспекти моделювання обсягів господарської діяльності при бізнес-плануванні розвитку підприємства. Вказано на чинники, які слід враховувати під час бізнес-планування розвитку суб`єктів готельно-ресторанної справи.
URI:
https://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/46624