• English
    • українська
  • English 
    • English
    • українська
  • Login
View Item 
  • Frontpage
  • Матеріали конференцій ВНТУ
  • Науково-технічні конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету (НТКП ВНТУ)
  • LIV НТКП ВНТУ (2025)
  • НТКП ВНТУ. Факультет електроенергетики та електромеханіки (2025)
  • View Item
  • Frontpage
  • Матеріали конференцій ВНТУ
  • Науково-технічні конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету (НТКП ВНТУ)
  • LIV НТКП ВНТУ (2025)
  • НТКП ВНТУ. Факультет електроенергетики та електромеханіки (2025)
  • View Item
Сайт інституційного репозитарію ВНТУ містить роботи, матеріали та файли, які були розміщені докторантами, аспірантами та студентами Вінницького Національного Технічного Університету. Для розширення функцій сайту рекомендується увімкнути JavaScript.

Актуальність розробки автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення шоколадних мас

Author
Кушнір, Д. А.
Богачук, В. В.
Date
2025
Metadata
Show full item record
Collections
  • НТКП ВНТУ. Факультет електроенергетики та електромеханіки (2025) [111]
Abstract
Розробка автоматизованих систем управління технологічними процесами виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити ефективність та якість продукції. Автоматизація процесу виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити достовірність контролю основних технологічних параметрів, таких як температура, вологість, час обробки, що забезпечує якість кінцевого продукту. Впровадження програмованих логічних контролерів та сенсорів дає змогу мінімізувати вплив людського фактора, зменшити витрати на енергію та сировину. У зв’язку з цим, автоматизація технологічного процесу є досить актуальною з ціллю забезпечення оптимізації виробництва шоколадних мас та забезпечення високої конкурентоспроможності на ринку.
 
The development of automated control systems for technological processes of chocolate mass production allows to increase the efficiency and quality of products. Automation of the chocolate mass production process allows to increase the reliability of control of the main technological parameters, such as temperature, humidity, processing time, which ensures the quality of the final product. The introduction of programmable logic controllers and sensors allows to minimize the influence of the human factor, reduce energy and raw material costs. In this regard, automation of the technological process is quite relevant in order to optimize the production of chocolate masses and ensure high competitiveness in the market.
 
URI:
https://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/49453
View/Open
23662.pdf (568.6Kb)

Institutional Repository

FrontpageSearchHelpContact UsAbout Us

University Resources

JetIQLibrary websiteUniversity websiteE-catalog of VNTU

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOIThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOI

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

ISSN 2413-6360 | Frontpage | Send Feedback | Help | Contact Us | About Us
© 2016 Vinnytsia National Technical University | Extra plugins code by VNTU Linuxoids | Powered by DSpace
Працює за підтримки 
НТБ ВНТУ