Собівартість у ціноутворенні на молочну продукцію
Abstract
Запропоновано: враховувати собівартість як нижню межу ціни, яка повинна заохочувати до пошуку резервів виробництва; встановити пільги податку на прибуток, одержаний за рахунок зниження собівартості, а в молокопереробній галузі - цілком залишати його в розпорядженні підприємства; ліквідувати методологічні недоліки у включенні затрат до собівартості, очищувати її від випадкових і неправомірних елементів; в ціні враховувати фактор - попит та пропозицію. Предложено учитывать себестоимость в цене как ее нижнюю границу, которая должна стимулировать поиск резервов производства: устанавливать льготы налога на прибыль, полученную за счет снижения себестоимости, а в молокоперерабатывающей отрасли - целиком оставлять ее в распоряжении предприятий; ликвидировать методологические недостатки при включении затрат в себестоимость, очищая ее от случайных и неправомерных элементов; в цене учитывать фактор - спрос и предложение. The paper suggests to take in to account in the course of priceformation the cost as the botton boundary, in this case it will stimulate the search of production reserves: establish preferential tax on profit obtained as a result of cost decrease, and in dairy industry - profit must be used by the enterprises; eliminate methodological drawbacks in case of inclusion of the expenses into the cost, clearing it from casual elements; in the course of priceformation the demand supply factor must be taken into account
URI:
http://visnyk.vntu.edu.ua/index.php/visnyk/article/view/31
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/5278