• English
    • українська
  • українська 
    • English
    • українська
  • Увійти
Дивитися документ 
  • Головна
  • Матеріали конференцій ВНТУ
  • Всеукраїнські з'їзди екологів з міжнародною участю
  • VI-ий Всеукраїнський з'їзд екологів з міжнародною участю (Екологія/Ecology–2017)
  • Дивитися документ
  • Головна
  • Матеріали конференцій ВНТУ
  • Всеукраїнські з'їзди екологів з міжнародною участю
  • VI-ий Всеукраїнський з'їзд екологів з міжнародною участю (Екологія/Ecology–2017)
  • Дивитися документ
Сайт інституційного репозитарію ВНТУ містить роботи, матеріали та файли, які були розміщені докторантами, аспірантами та студентами Вінницького Національного Технічного Університету. Для розширення функцій сайту рекомендується увімкнути JavaScript.

Про безвідходні технології в консервному виробництві

Автор
Крусір, Г. В.
Скляр, В. Ю.
Дата
2017-09
Metadata
Показати повну інформацію
Collections
  • VI-ий Всеукраїнський з'їзд екологів з міжнародною участю (Екологія/Ecology–2017) [238]
Анотації
Щорічний вихід відходів і побічних продуктів (вторинної сировини) досягає 50 млн. т., які містять велику кількість цукру, білку, харчових кислот і масел, вітамінів тощо. Питома вага відходів в консервній галузі складає в середньому 25- 40 % маси перероблюваної сировини. При різкому масовому надходженні консервних відходів в сезон переробки, при нестачі впроваджених технологій їх утилізації, створюється значна загроза довкіллю. Це пов'язано, в першу чергу, з швидким розвитком процесів гниття і бродіння, продукти яких отруюють атмосферу, ґрунт, водойми. У зв’язку з цим необхідність застосування безвідходних технологій переробки, основаних на комплексному використанні природно-сировинних ресурсів і технологічних відходів, є дуже актуальною.
 
Ежегодный выход отходов и побочных продуктов (вторичного сырья) достигает 50 млн. Т., Содержащие большое количество сахара, белка, пищевых кислот и масел, витаминов и тому подобное. Удельный вес отходов в консервной отрасли составляет в среднем 25- 40% массы перерабатываемого сырья. При резком массовом поступлении консервных отходов в сезон переработки, при недостатке внедренных технологий их утилизации, создается значительная угроза окружающей среде. Это связано, в первую очередь, с быстрым развитием процессов гниения и брожения, продукты которых отравляют атмосферу, почву, водоемы. В связи с этим необходимость применения безотходных технологий переработки, основанных на комплексном использовании природно-сырьевых ресурсов и технологических отходов, является очень актуальной.
 
The annual output of waste and by-products (secondary raw materials) reaches 50 million tons, which contain a large amount of sugar, protein, food acids and oils, vitamins, and the like. The share of waste in the canning industry is on average 25-40% of the mass of recycled raw materials. With a sharp mass flow of canned waste in the processing season, with the lack of implemented technologies for their recycling, there is a significant threat to the environment. This is due in the first place to the rapid development of the processes of decay and fermentation, whose products poison the atmosphere, soil, water. In connection with this, the need to use non-waste processing technologies based on the integrated use of natural raw materials and technological waste is very relevant.
 
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/18504
Відкрити
65 Про безвідходні технології.pdf (60.75Kb)

Інституційний репозиторій

ГоловнаПошукДовідкаКонтактиПро нас

Ресурси

JetIQСайт бібліотекиСайт університетаЕлектронний каталог ВНТУ

Перегляд

Всі архівиСпільноти та колекціїЗа датою публікаціїАвторамиНазвамиТемамиТипВидавництвоМоваУДКISSNВидання, що міститьDOIЦя колекціяЗа датою публікаціїАвторамиНазвамиТемамиТипВидавництвоМоваУДКISSNВидання, що міститьDOI

Мій обліковий запис

ВхідРеєстрація

Статистика

View Usage Statistics

ISSN 2413-6360 | Головна | Відправити відгук | Довідка | Контакти | Про нас
© 2016 Vinnytsia National Technical University | Extra plugins code by VNTU Linuxoids | Powered by DSpace
Працює за підтримки 
НТБ ВНТУ