Очищення стічних вод виробництва харчових олій
Автор
Дячок, В. В.
Гуглич, С. І.
Мараховська, А. О.
Dyachok, V. V.
Huhlych, S. I.
Marakhovska, A. O.
Дячок, В. В.
Гуглич, С. И.
Мараховская, А. О.
Дата
2015Metadata
Показати повну інформаціюCollections
Анотації
Представлено результати досліджень структури емульсії, яка утворюється у стічних водах виробництв харчових олій. З’ясовано вид емульгатора, обґрунтовано ефективний метод руйнування емульсій на основі встановленого їх складу. Запропоновано спосіб руйнування емульсії, що забезпечує якісне очищення стічних вод, та не призводить до утворення додаткових забруднювачів. The results of research of structure of emulsion that appears in the effluents of productions of food oils have been presented in this article. The type of emulsifier is found out; the effective method of destruction of emulsions is substantiated on the basis of their composition. The method of destruction emulsion, that provides the quality cleaning of effluents, and does not result in formation of additional pollutants, has been offered. Представлены результаты исследований структуры эмульсии, которая образуется в сточных водах производств пищевых масел. Установлен вид эмульгатора, обоснован эффективный метод разрушения эмульсий на основании установленного их состава. Предложен способ разрушения эмульсии, который обеспечивает качественную очистку сточных вод, и не приводит к образованию дополнительных загрязнителей.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/12052
http://visnyk.vntu.edu.ua/index.php/visnyk/article/view/1871