Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorСпівак, О. Ю.uk
dc.contributor.authorПавлюк, В. К.uk
dc.date.accessioned2016-01-19T13:45:28Z
dc.date.available2016-01-19T13:45:28Z
dc.date.issued2013-11-28
dc.identifier.citationСпівак О. Ю. Кінетика сушіння кісточкових плодів в конвективних сушарках [Текст] / О. Ю. Співак, В. К. Павлюк // Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві. - 2013. - № 1. - С. 57-59.uk
dc.identifier.issn2311-1437
dc.identifier.issn2311-1429
dc.identifier.urihttp://stmkvb.vntu.edu.ua/index.php/stmkvb/article/view/275
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/3983
dc.description.abstractДосліджувалась кінетика сушіння кісточкових плодів в камерних конвективних сушарках. Як сировину, використали вишні сорту Любська з початковою вологістю W0 = 90 %; сливи сорту Угорка італійська з початковою вологістю W0 = 82 %; черешні пізніх сортів (W0 = 86 %); дику аличу (W0 = 85 %). Результати сушіння порівнювали з літературними даними сушіння абрикос в промисловій сушарці ПКС-45. Встановлено залежності швидкості сушіння кісточкової плодової сировини та зміна абсолютної вологості сировини в процесі сушіння. На підставі експериментальних даних отримано часові залежності відносної швидкості сушіння кісточкової плодової сировини в камерних сушарках та апроксимаційну залежність зміни абсолютної вологості кісточкової сировини в процесі сушіння.uk
dc.description.abstractИсследовалась кинетика сушки косточковых плодов в камерных конвективных сушилках. В качестве сырья использовали вишни сорта Любская с начальной влажностью W0 = 90 %; сливы сорта Венгерка итальянская с начальной влажностью W0 = 82 %; черешни поздних сортов (W0 = 86 %); дикую алычу (W0 = 85 %). Результаты сушки сравнивали с литературными данными сушки абрикос в промышленной сушилке ПКС-45. Установлены зависимости скорости сушки косточкового плодового сырья и изменение абсолютной влажности сырья в процессе сушки. На основании экспериментальных данных получены временные зависимости относительной скорости сушки косточкового плодового сырья в камерных сушилках и аппроксимационные зависимости изменения абсолютной влажности косточкового сырья в процессе сушки.ru
dc.description.abstractDrying kinetics of stone fruit in the chamber of the convective dryers a investigated. Raw materials used cherry varieties Lyubskiy with initial moisture W0 = 90 %; Italian plum varieties with W0 = initial humidity 82 % cherries late varieties (W0 = 86 %); wild plum (W0 = 85 %). The results of drying compared with published data of drying apricots in the industrial dryer PKS-45. Depending on the drying rate of bone-O raw material change in the absolute humidity in the drying process were obtained. On the basis of experimental data, depending on the relative velocity of the drying of raw stone chamber dryers and approximation depending modifying the absolute humidity of the core material in the drying process were obtained by.en
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherВНТУuk
dc.titleКінетика сушіння кісточкових плодів в конвективних сушаркахuk
dc.title.alternativeDrying kinetics stone fruit in convective dryersen
dc.title.alternativeКинетика сушки косточковых плодов в конвективных сушилкахru
dc.typeArticle
dc.identifier.udc621.181.7


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію