Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorВоронін, Л. Г.uk
dc.contributor.authorСтепанюк, А. Р.uk
dc.contributor.authorКопитенко, А. В.uk
dc.contributor.authorТишко, Ю. А.uk
dc.date.accessioned2016-06-13T08:39:26Z
dc.date.available2016-06-13T08:39:26Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationФормування та властивості гумінових субстанцій [Текст] / Л. Г. Воронін, А. Р. Степанюк, А. В. Копиленко, Ю. А. Тишко // Вісник Вінницького політехнічного інституту. - 2015. - № 3. - С. 61-66.uk
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/11898
dc.identifier.urihttp://visnyk.vntu.edu.ua/index.php/visnyk/article/view/791
dc.description.abstractДосліджено гуміновмісні речовини, їх формування. Проведено експериментальні дослідження з метою визначення їхніх властивостей. Їх формування описується декількома теоріями. Теорія 1 (теорія лігніну) — лігнін ще не повністю використаний мікроорганізмами, його залишок стає частиною ґрунтового гумусу. Теорія 2 і 3 (теорія поліфенолу) — фенольні альдегіди і кислоти, що вивільняються з лігніну в процесі мікробіологічного розпаду, проходять ферментивне перетворення в хінони, які в свою чергу полімеризуються в присутності або за відсутності аміносполук, щоб сформувати гумінові макромолекули. Теорія 4 (згущення аміноцукорів) — редукуючі цукри і амінокислоти, утворені в якості побічних продуктів мікробного метаболізму, піддаються неферментативній полімеризації з утворенням коричневих азотистих полімерів аналогічних виробленим під час дегідратації певним харчовим продуктам за помірних температур. Ґрунтуючись на властивостях гумінових речовин, проведених експериментальних дослідженнях визначено залежності для визначення концентрації гуматів при їх екстрагуванні та оптимальний час екстрагування.uk
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherВНТУuk
dc.subjectгумінові кислотиuk
dc.subjectекстрагуванняuk
dc.subjectлігнінuk
dc.subjectмікроорганізмиuk
dc.subjectамінопоєднанняuk
dc.titleФормування та властивості гумінових субстанційuk
dc.title.alternativeФормирование и свойства гуминовых субстанцийru
dc.typeArticle
dc.identifier.udc628.5:66.002.8


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію