dc.contributor.author | Калініченко, С. М. | uk |
dc.contributor.author | Власенко, Т. А. | uk |
dc.contributor.author | Вітковський, Ю. П. | uk |
dc.contributor.author | Грібіник, А. В. | uk |
dc.contributor.author | Kalinichenko, S. | en |
dc.contributor.author | Vlasenko, T. | en |
dc.contributor.author | Vitkovskyi, Y. | en |
dc.contributor.author | Gribinyk, A. | en |
dc.date.accessioned | 2023-06-12T13:45:00Z | |
dc.date.available | 2023-06-12T13:45:00Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Формування асортименту послуг - пріоритетний напрям маркетингової діяльності туристичної фірми [Текст] / С. М. Калініченко, Т. А. Власенко, Ю. П. Вітковський, А. В. Грібіник // Innovation and Sustainability. – 2022. – № 2. – С. 61–67. | uk |
dc.identifier.issn | 2786-5959 | |
dc.identifier.issn | 2786-5940 | |
dc.identifier.uri | http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/37383 | |
dc.description.abstract | Сучасна система організованого масового туризму характеризується тим, що кінцеві покупці, взаємодіючи з виробниками первинних туристичних послуг, користуються послугами туроператорів, діяльність яких полягає в розробленні туристичного продукту, його реалізації та координації взаємодії між зазначеними ринковими сторонами під час виробництва та споживання первинних туристичних послуг. Водночас в умовах організованого туризму в ринкових трансакціях об’єктом купівлі-продажу є не окремі первинні туристичні послуги (призначаються для безпосереднього задоволення потреб туриста), а комплексний туристичний продукт як сукупність послуг, який реалізується туроператором безпосередньо або через посередницькі структури (турагенції). Асортиментна політика як частина збутової політики підприємства полягає насамперед у формуванні виробничо-збутової програми, тобто визначенні тих видів продукції (послуг), які будуть реалізовуватися на окремих ринках збуту у плановому періоді. Відповідно до поділу цілей підприємства на довгострокові та короткострокові відбувається структурування асортиментної політики на стратегічну та оперативну складову. Для управління асортиментною політикою керівництво підприємства має ретельно вивчити та оцінити ситуацію, що склалася у зовнішньому середовищі, виявити внутрішні резерви, що дозволяють провести заходи щодо вдосконалення асортименту. Оцінки потребує поточний попит у галузі різні види послуг, що дозволить ефективно управляти асортиментом. Управлінню асортиментом продуктів або послуг можуть заважати внутрішні проблеми організації, що накопичилися, тому слід проаналізувати стан справ, вирішити проблеми за їх наявності і лише після цього впроваджувати заходи щодо зміни асортименту | uk |
dc.description.abstract | The modern system of organized mass tourism is characterized by the fact that end buyers, interacting with producers of primary tourism services, use the services of tour operators, whose activity is to develop a tourism product, its implementation and coordination of interaction between these market parties in the production and consumption of primary tourism services. At the same time, in the conditions of organized tourism in market transactions the object of purchase and sale are not individual primary tourist services (intended to directly meet the needs of tourists), but a complex tourist product as a set of services sold by a tour operator directly or through intermediary structures (travel agencies). Assortment policy as part of the sales policy of the enterprise is primarily in the formation of production and sales program, ie the definition of those types of products (services) that will be sold in certain markets in the planning period. In accordance with the division of the company's goals into long-term and short-term, the assortment policy is structured into a strategic and operational component. To manage the assortment policy, the company's management must carefully study and assess the situation in the external environment, identify internal reserves that allow for measures to improve the range. Estimates require current demand in the field of various services, which will effectively manage the range. The management of the range of products or services may be hindered by the internal problems of the organization that have accumulated, so you should analyze the state of affairs, solve problems if they exist and only then implement measures to change the range | en |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | ВНТУ | uk |
dc.relation.ispartof | Innovation and Sustainability. № 2 : 61–67. | en |
dc.subject | асортиментна політика | uk |
dc.subject | індустрія туризму | uk |
dc.subject | туристичні послуги | uk |
dc.subject | способи оцінки асортиментної політики | uk |
dc.subject | assortment policy | en |
dc.subject | tourism industry | en |
dc.subject | tourist services | en |
dc.subject | methods of assortment policy evaluation | en |
dc.title | Формування асортименту послуг - пріоритетний напрям маркетингової діяльності туристичної фірми | uk |
dc.title.alternative | Formation of the range of services – a priority direction of marketing activity of a travel firm | en |
dc.type | Article | |
dc.identifier.udc | 338.487 | |
dc.relation.references | Багиев Г. Л. Маркетинг: учебник для вузов. 3-е изд.. СПб.: Питер, 2010. 576 с. | ru |
dc.relation.references | Забалдіна Ю.Б. Маркетинг туристичного підприємства : [навчальний посібник]. К.: Музична Україна, 2002. 196 с. | uk |
dc.relation.references | Сокол Т.Г. Організація туристичної діяльності в Україні : [навчальний посібник]. К. : Рокор, 2001. 200 с | uk |
dc.relation.references | Берман Б. Розничная торговля: стратегический подход ; пер. с англ. М., 2003. 1183 с | ru |
dc.relation.references | Бирицкая, Н.М. Туроперейтинг: учеб.–метод. пособие. Минск : БГЭУ,2008. 209 с. | ru |
dc.relation.references | Близнюк С. В. Маркетинг в Україні: проблеми становлення та розвитку: монографія. К.: Політехніка, 2003. 384 с | uk |
dc.relation.references | Гаркавенко С. С. Маркетинг: підручник. К. : Лібра, 2002. 712 с | uk |
dc.relation.references | Котлер Ф. Основы маркетинга [Пер. с англ.]. М.: Прогресс, 1993. 736 с. | ru |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.31649/ins.2022.2.61.67 | |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0003-3958-4763 | |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0002-9515-2423 | |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0001-5806-8671 | |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0002-0266-3006 | |