Теплообмін в рідинних сумішах при перемішуванні
Abstract
У результаті досліджень теплообміну в рідинних сумішах в умовах вимушеної конвекції
та при аналітичному огляді літературних джерел, в яких описані критеріальні рівняння
теплообміну в апаратах з пропелерними мішалками, обґрунтовано доцільність виведення
критеріальної залежності, яка б достатньо точно описувала умови теплообміну в базовій
експериментальній установці, що використовується в експериментально-розрахунковому методі
(ЕРМ) визначення інтенсивності теплообміну до рідин з невизначеними теплофізичними
властивостями.
Експериментально визначено коефіцієнти тепловіддачі від внутрішньої стінки базової
експериментальної установки до досліджуваних рідин (вода, цукровий розчин, гліцерин безводний,
олія соняшникова). В результате исследований теплообмена в жидких смесях в условиях вынужденной
конвекции и при аналитическом обзоре литературных источников, в которых описаны
критериальные уравнения теплообмена в аппаратах с пропеллерными мешалками, обоснована
целесообразность вывода критериальной зависимости, которая достаточно точно описывает
условия теплообмена в базовой экспериментальной установке, что используется в
экспериментально-расчетном методе (ЭРМ) определение интенсивности теплообмена к
жидкостям с неопределенными теплофизическими свойствами.
Экспериментально определены коэффициенты теплоотдачи от внутренней стенки
базовой экспериментальной установки к исследуемым жидкостям (вода, сахарный раствор,
глицерин безводный, масло подсолнечное). The studies of heat transfer in liquid mixtures in forced convection and by analytic review of the
literature in which the criterion equations of heat transfer in the apparatus with propeller stirrer has
been described, appropriateness output criterial dependence has been justified, which describes the
conditions of heat exchange in the basic experimental setup accurately is used in experimental and
computational methods to determine the intensity of heat transfer fluids with uncertain thermal
properties.
The heat transfer coefficient has been determined experimentally from the inner wall of the base
experimental installation to liquids which has been investigated (water, sugar solution, anhydrous
glycerin, sunflower oil).
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://stmkvb.vntu.edu.ua/index.php/stmkvb/article/view/293
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/4006