dc.contributor.author | Джеджула, В. В. | uk |
dc.contributor.author | Єпіфанова, І. Ю. | uk |
dc.contributor.author | Ткачук, Л. М. | uk |
dc.date.accessioned | 2025-06-13T08:36:43Z | |
dc.date.available | 2025-06-13T08:36:43Z | |
dc.date.issued | 2025 | uk |
dc.identifier.citation | Джеджула В. В., Єпіфанова І. Ю., Ткачук Л. М. Аспекти бізнес-планування розвитку суб`єктів готельно-ресторанної справи // Development Service Industry Management. 2025. № 1. С. 354–360. | uk |
dc.identifier.issn | 2786-7870 | uk |
dc.identifier.uri | https://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/46624 | |
dc.description.abstract | У статі напрацьовано комплекс рішень і пропозицій, що стосуються управління розвитком суб`єктів готельно-ресторанної справи. Вказано, що готельно-ресторанний бізнес (створення та розвиток його об`єктів) потребує свого ретельного планування, особливо зі застосуванням такого його інструмента, як бізнес-планування. Відтак, метою дослідження визначено узагальнення та подальший розвиток методико-прикладних положень і аспектів бізнес-планування розвитку суб`єктів готельно-ресторанної справи. Аргументовано, що застосування бізнес-планування дозволяє спланувати всі аспекти майбутнього бізнесу, відповідно, організувати його з оптимальними часовими і фінансовими витратами, передбачити виклики, ризики і загрози та реалізувати своєчасні заходи з їх недопущення і нівелювання. Проте, засоби бізнес-планування слід використовувати й опісля створення та вже певного етапу розвитку суб`єкта господарювання. Саме тому надано характеристику практики застосування бізнес-планування, зокрема стратегічного планування розвитку бізнес-одиниці, досліджуваного в статті підприємства готельно-ресторанної справи. Застосовано SWOT-аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища суб`єктів готельно-ресторанної справи. Напрацьовано методологічні аспекти моделювання обсягів господарської діяльності при бізнес-плануванні розвитку підприємства. Вказано на чинники, які слід враховувати під час бізнес-планування розвитку суб`єктів готельно-ресторанної справи. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Хмельницький національний університет | uk |
dc.relation.ispartof | Development Service Industry Management. № 1 : 354–360. | uk |
dc.subject | бізнес | uk |
dc.subject | підприємство | uk |
dc.subject | суб`єкт господарювання | uk |
dc.subject | управління | uk |
dc.subject | бізнес-процеси | uk |
dc.subject | бізнес-планування | uk |
dc.subject | готельно-ресторанна справа | uk |
dc.subject | розвиток | uk |
dc.title | Аспекти бізнес-планування розвитку суб`єктів готельно-ресторанної справи | uk |
dc.type | Article, professional native edition | |
dc.identifier.udc | 658.5 | uk |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.31891/dsim-2025-9(49) | uk |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0002-2740-0771 | uk |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0002-0391-9026 | uk |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0001-9770-7851 | uk |