Відображеня елементи 21-40 із 188

    • Комп’ютерний жаргон 

      Ольшанська, Н. М. (ВНТУ, 2016-03)
      У роботі проаналізовано причини використання комп’ютерного жаргону. Визначено шляхи та способи виникнення комп’ютерного жаргону в українській мові. Встановлено, що найбільше жаргонізмів виникло внаслідок запозичень з ...
    • Теорія стилів менеджменту І. Адізеса як методологічна основа системного підходу в менеджменті 

      Ковбасюк, А. М.; Тесьолкіна, А. О. (ВНТУ, 2016-03)
      В статті зроблена спроба аналізу теорії стилів менеджменту І. Адізеса як методологічної основисистемного підходу в менеджменті. Увага акцентується на дослідженні суті та змісту теорії стилівменеджменту, розгляді питань ...
    • Лексико-семантична характеристика термінології 

      Наконечний, Я. В. (ВНТУ, 2016-03)
      Проаналізовано лексико-семантичні процеси, що відбуваються в українській термінології. Представлено особливості полісемічних, омонімічних, антонімічних, паронімічних процесів в термінології та причини цих явищ.
    • Особливості лексичної синонімії арабської мови 

      Елаіан, А. Б. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті висвітлено питання лексичної синонімії арабської мови, проаналізовано її специфіку, причини виникнення, особливості функціонування у різних стилях мовлення.
    • Комп'ютер в житті сучасних студентів 

      Івченко, К. В. (ВНТУ, 2016-03)
      Стаття розповідає про дослідження ролі комп’ютера в житті студентів. Проведено опитування студентів технічної спеціальності на предмет залежності від комп’ютера, його впливу на здоров’я.
    • Матеріальні труднощі студентів 

      Слободянюк, А. В.; Сіденко, Ю. В. (ВНТУ, 2016-03)
      В статті подані результати дослідження направлені на вирішення питань вдосконалення матеріального становища студентів. Також були запропоновані практичні рекомендації щодо покращення матеріального стану студентів. 
    • Лобізм як форма політичної комунікації 

      Годний, С. П. (ВНТУ, 2016-03)
      Автор акцентує увагу на розумінні лобізму, як форми політичної комунікації оскільки у сучасних політичних процесах в Україні цей феномен недостатньо широко висвітлено. Аналізуються  наявні у політологічній літературі ...
    • Поетика лірики Дмитра Макогона 

      Присяжна, О. Д. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті проаналізовано поетичну творчість Д.Макогона в аспекті проблематики,поетики,стильової манери, з’ясовано її роль та місце у літературному процесі доби з сучасного погляду.
    • Психологія особистості керівника: теорії керівництва (лідерства) 

      Янович, М. В. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті розглянуто теорії керівництва (лідерства). Виділено підходи, концепції щодо вивчення лідерства
    • Використання паремій на уроках української мови як іноземної 

      Мошноріз, М. М. (ВНТУ, 2016-03)
      Розглянено можливості використання паремій (прислів’я та приказки) на уроках української мови як іноземної. Використання паремій на уроках української як іноземної сприяє кращому оволодінню цим предметом,  сприяє розширенню ...
    • Світанок творчості молодих українських виконавців 

      Мисько, Ю. О.; Бадя, Ю. В. (ВНТУ, 2016-03)
      Проаналізовано стан сучасної української музики, роботу та діяльність молодих українських гуртів і виконавців, які гідно представляють українське музичне мистецтво не тільки на теренах нашої держави, а й закордоном. 
    • Фразеологічні звороти в мові професійного спілкування 

      Тітова, К. С. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті проаналізовано особливості вживання фразеологічних зворотів в професійному мовленні. З’ясовано їхні основні ознаки. Подано приклади фразеологічних сполучень у діловому мовленні.
    • Жанри сучасної української літератури 

      Абрамчук, О. В. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті йдеться про жанри, види сучасної української літератури. Дається огляд актуальних творів популярних українських письменників і поетів.
    • Інтерференційні зони сучасної української мови 

      Бородай, О. І. (ВНТУ, 2016-03)
      У доповіді проаналізовано особливості явища інтерференції, причини його виникнення, суть, тлумачення, історію розвитку і типи. Описані сучасні проблеми, пов’язані з цим явищем, з’ясовано специфіку явища інтерференції в ...
    • Особливості семантики і функціонування іменників на позначення осіб жіночої статі 

      Марчук, А. О. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті проаналізовано значення іменників жіночого роду на позначення осіб за родом діяльності, партійною належністю, територіальним критерієм, функціонування їх у мові. Досліджено продуктивні словотворчі суфікси, за ...
    • Структура та функції студентського сленгу 

      Гавіланес, Д. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті подано результати дослідження студентського сленгу, проаналізовано основні причини виникнення, з’ясовано структуру, функції та особливості використання студентського сленгу.
    • Навчати для технологій 

      Габрійчук, Л. Е. (ВНТУ, 2016-03)
      Дана стаття розглядає нові методи навчання в вищих школах. Зацікавлення студентів практичним навчанням може поновити їх інтерес до знань при поєднанні теоретичних концепцій з конкретним застосуванням.
    • Лексичні особливості поетичного мовлення Лесі Українки 

      Тямушева, В. М. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті досліджено лексичні особливості поетичного мовлення Лесі Українки, репрезентовано прикладами з поетичної спадщини поетеси.
    • Порівняльний аналіз ігрових движків Unity 5 та Unreal Engine 4 

      Кушнір, В. І. (ВНТУ, 2016-03)
      У статті розкривається сутність поняття "движок гри" і дається порівняння основних характеристик ігрових движків.
    • Оптичне розпізнавання символів 

      Дівидюк, С. С. (ВНТУ, 2016-03)
      Проведено загальний аналіз технології оптичного розпізнавання символів. Розглянуто основні етапи становлення, проведено порівняння двох базових алгоритмів оптичного розпізнавання символів та відзначено переваги  застосування ...