Безпечне вживання кисломолочних напоїв із наповнювачем з пророщеного жита для харчування людей похилого віку
Автор
Соломон, А. М.
Мисак, Г. В.
Віштак, І. В.
Solomon, A. M.
Vishtak, I. V.
Mysak, G. V.
Дата
2018Metadata
Показати повну інформаціюCollections
Анотації
У роботі наведено основні технологічні етапи отримання кисломолочного напою з додаванням пророщеного жита. Встановлено оптимальні умови , для пророщування жита та співвідношення молока і жита в рецептурі напою. Підібрано форму наповнювача для внесення до напою. Обрано бактеріальний препарат для сквашування молока. Отриманий кисломолочний напій збагачений поживними речовинами завдяки додаванню пророщеного жита та безпечний для вживання людям похилого віку. The paper shows the main technological stages of obtaining a sour milk drink with the addition of sprouted rye. The optimal conditions for germination of rye and the ratio of milk and rye in the drink formulation have been established. The form of the filler for entering the drink is selected. Selected bacterial drug for milk ripening. The resulting sour-milk drink is enriched with nutrients due to the addition of sprouted rye and safe for elderly people.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/32482