Інформаційна технологія розпізнавання смаків на основі імпульсної нейронної мережі
Автор
Ренкас, О. О.
Дата
2019Metadata
Показати повну інформаціюCollections
- 122 – Комп'ютерні науки [132]
Анотації
Дана магістерська кваліфікаційна робота присвячена розробці програмного забезпечення для розпізнавання смаків за допомогою імпульсної нейронної мережі. Розглянуті практичні завдання, що вирішуються системами розпізнавання смаків. Розглянуті загальна структурна схема системи розпізнавання смаків, види сенсорів для систем розпізнавання смаків, проведено аналіз основних методів та засобів, які виконують розпізнавання смаків. Досліджено і розроблено основні етапи, з яких складається процес розпізнавання смаків, спроектовано архітектуру імпульсної нейронної мережі, На внутрішній мові програмування MATLAB з використанням бібліотеки CSIM спроектовано програмне забезпечення розпізнавання смаків, яке має на 3,3% кращу достовірність розпізнавання (98,3%) порівняно із програмою-аналогом (95%) та менший в 1,85 рази час розпізнавання смаків.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/33374