dc.contributor.author | Потапова, Н. А. | uk |
dc.contributor.author | Денисюк, В. О. | uk |
dc.contributor.author | Крохмалюк, В. В. | uk |
dc.date.accessioned | 2023-12-08T20:19:07Z | |
dc.date.available | 2023-12-08T20:19:07Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Потапова Н. А. Парсинг як метод обробки даних при оцінці споживчої цінності товарів [Текст] / Н. А. Потапова, В. О. Денисюк, В. В. Крохмалюк // Наука і техніка сьогодні. Серія «Техніка». – Київ, 2023. – № 13(27). – С. 819-828. | uk |
dc.identifier.uri | http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/38561 | |
dc.description.abstract | В роботі висвітлюється питання використання парсингу при аналізі даних для оцінки споживчої цінності комп`ютерної техніки. Розглянуто сутність та особливості практичного застосування техніки парсингу для отримання даних та характеристики товарів, на прикладі ноутбуків, у форматі JSON. Визначається, що споживча цінність є однією із ключових характеристик забезпечення стійкого рівня конкурентоспро можності виробника. Обумовлено, що споживча цінність товарів продуктової лінійки ноутбуків може формуватись як за рахунок цінового фактору, так і за рахунок технологічних показників. Характеристики таких технологічних показників обґрунтовують ефективність використання ноутбуків. Дані ознаки набувають особливої значимості при оцінці споживчої цінності, а разом з цим виникає питання щодо їх отримання на продуктовому ринку.
Обгрунтовується можливість використання парсингу, як методу обробки та збору подібних даних при автоматизованому відвідуванні сайтів виробників та продавців комп`ютерної техніки. Наведено специфіку використання сервісів парсингу з огляду на монетизацію користувацьких версій, внаслідок чого виникає потреба в написанні власного продукту, зокрема на мові Python. Даний підхід направлений на мінімізацію термінів при отриманні інформації та побудові цифрових ланцюгів обробки даних. Поряд з цим, порушуються питання етичних та правових аспектів парсингу даних та наголошується на їх важливості для забезпечення справедливої конкуренції та захисту особистої інформації. Акцентовано увагу на можливості використання даних-характеристик, отриманих засобами парсингу, в процесі аналізу ринкових тенденцій в сегменті ноутбуків. Надається огляд можливостей подальшого розвитку цього методу в оцінці товарів та його потенційного впливу на споживчий ринок. | uk |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Видавнича група «Наукові перспективи» | uk |
dc.relation.ispartof | Наука і техніка сьогодні. № 13 : 819-828. | uk |
dc.relation.ispartofseries | Техніка | uk |
dc.subject | парсинг | uk |
dc.subject | обробка даних | uk |
dc.subject | аналіз даних | uk |
dc.subject | конкурентоспроможність | uk |
dc.subject | споживча цінність товарів | uk |
dc.subject | JSON | en |
dc.subject | Python | en |
dc.title | Парсинг як метод обробки даних при оцінці споживчої цінності товарів | uk |
dc.type | Article | |
dc.identifier.udc | 004.94 | |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.52058/2786-6025-2023-13(27)-819-828 | |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0003-4566-4102 | |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0003-1057-3518 | |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0009-0006-6756-7281 | |