Автоматизована система керування технологічним процесом дифузії на цукровому заводі
Анотації
Було розглянуто процес дифузії при виробництві цукру-піску. Проаналізовано існуючі системи автоматизованого керування , різних типи дифузійних апаратів. Розглянуто основні чинники , що впливають на коефіцієнт дифузії та якість кінцевого продукту. Виконано вибір найбільш оптимальних систем та проаналізована їх робота і реакція на фактори від яких залежить якість дифузійного соку . Проведено аналітично роботу по встановленню оптимальних параметрів автоматизованої системи при яких
будуть досягненні якомога кращі показники кінцевого продукту . Розглянуто системи контролю за процесом
дифузії . Проаналізовано світові тенденції по вдосконаленню процесу дифузії та покращення контролю та
якості. Також було побудовано схему дифузійного апарату, структуровано оснівні критерії за якими
регулюється даний процес та проаналізовано його економічну доцільність. The diffusion process in the production of granulated sugar was considered. The existing systems of automated control,
different types of diffusion devices are analyzed. The main factors influencing the diffusion coefficient and the quality of
the final product are considered. The choice of the most optimal systems is made and their work and reaction to the
factors on which the quality of diffusion juice depends is analyzed. Analytical work was carried out to establish the
optimal parameters of the automated system in which the best possible performance of the final product will be
achieved. Diffusion control systems are considered.The world tendencies on improvement of diffusion process and
improvement of control and quality are analyzed. The scheme of the diffusion apparatus was also built, the main
criteria according to which this process is regulated were structured and its economic expediency was analyzed.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/40212