Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorКорнійчук, О. В.uk
dc.contributor.authorВоронецька, І. С.uk
dc.contributor.authorЮрчук, Н. П.uk
dc.date.accessioned2025-03-24T09:47:55Z
dc.date.available2025-03-24T09:47:55Z
dc.date.issued2023uk
dc.identifier.citationКорнійчук О. В., Воронецька І. С., Юрчук Н. П. Ризики кормового центру та управління ними в умовах сталого розвитку // Корми і кормовиробництво. 2023. № 96. С. 190-207.uk
dc.identifier.urihttps://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/46108
dc.description.abstractМета. Вивчення основних ризиків кормового центру, аналіз концептуальних принципів та практичних рекомендацій для ефективного управління ризиками в умовах сталого розвитку. Методи. Системний підхід, монографічний метод, метод експертних оцінок, системно-структурний метод, графічний метод, діалектичний та абстрактно-логічний методи. Результати. Проаналізовано сутність ризиків. Дано дефініцію поняття ризику кормового центру як можливих небажаних подій чи обставин, які можуть вплинути на ефективність, стабільність та успішність діяльності кормового центру. Визначено й охарактеризовано основні види ризиків кормового центру: ризики постачання кормової сировини, логістичні, операційні, правові та регуляторні ризики, ринкові, макроекономічні, екологічні та кліматичні, фінансові ризики. Доведено необхідність управління ризиками кормового центру. Проаналізовано особливості управління ризиками кормового центру як систематичного інтегрованого процесу, який спрямований на ідентифікацію, оцінку, контроль та зменшення ризиків, що можуть впливати на діяльність кормового центру. Встановлено, що основна мета управління ризиками – забезпечити сталість та стійкість функціонування кормового центру в умовах невизначеності та мінливості внутрішнього та зовнішнього середовища. Визначено, що управління ризиками кормового центру включає такі основні етапи: ідентифікація ризиків, оцінку ризиків, розробку стратегій управління ризиками, впровадження стратегій, моніторинг і контроль ризиків, аналіз ефективності результатів. Розроблено мультивекторну модель управління ризиками, яка передбачає врахування таких векторів ризику, як: фінансовий, виробничий, якісний, логістичний, правовий та регуляторний, екологічний, соціальний, стратегічний. Мультивекторна модель передбачає інтеграцію всіх розглянутих векторів у єдиний план управління ризиками кормового центру. Висновки. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що використання розробленої моделі забезпечить стабільність, якість і безпеку виробництва кормів для сільськогосподарських тварин в умовах нестабільності середовища та зростання ефективності кормового центру.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherІнститут кормів та сільського господарства Поділля НААНuk
dc.relation.ispartofКорми і кормовиробництво. № 96 : 190-207.uk
dc.subjectкормиuk
dc.subjectкормовий центрuk
dc.subjectризик кормового центруuk
dc.subjectуправління ризиками кормового центруuk
dc.subjectмультивекторна модель управління ризикамиuk
dc.titleРизики кормового центру та управління ними в умовах сталого розвиткуuk
dc.typeArticle, professional native edition
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.31073/kormovyrobnytstvo202396-18uk
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/uk


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію