Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorМороз, О. В.uk
dc.contributor.authorКарачина, Н. П.uk
dc.contributor.authorОстрий, І. Ф.uk
dc.contributor.authorСташко, І. В.uk
dc.contributor.authorMoroz, O. V.en
dc.contributor.authorKarachyna, N. P.en
dc.contributor.authorOstryi, I. F.en
dc.contributor.authorStashko, I. V.en
dc.date.accessioned2016-01-25T17:20:57Z
dc.date.available2016-01-25T17:20:57Z
dc.date.issued2015-04
dc.identifier.citationГалузеві особливості управління якістю продукції як макроекономічний фактор конкурентоспроможності [Текст] / О. В. Мороз, Н. П. Карачина, І. Ф. Острий, І. В. Сташко // Інвестиції: практика та досвід. - 2015. - № 7. - С. 29-33.uk_UA
dc.identifier.issn2306-6814
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/5144
dc.description.abstractВиявлено причини низької якості продукції у неприбуткових підприємствах та обгрунтовано щляхи її підвищення.Визначено, що на рівні підприємства не цінова конкуренція, а конкуренція з боку нових технологій забезпечення якості в межах загальної конкуренції, а саме: з боку нових технологій, товарів, організації, повинні розглядатися як основні умови економічної задачі до оптимізації. Узагальнено та проведено оцінювання технологічних факторів виробництва якісного зерна пшениці в розрізі рекомендованих параметрів і вимог. Здійснено порівняння нормативних документів щодо класифікації зерна за якістю та виявлено її принципові особливості в Україні, США та ЄС. Визначено, що ціни на зерно з різними якісними показниками можуть значно різнитись, відтак, залежність ціни від якості, якщо не брати до уваги ринкові чинники, слід розглядати як предмет і результат домовленності сторін.uk
dc.description.abstractThere had been revealed the reasons of production low quality in non profitable enterprises and substantiated means of its improvement. It is determined, that on enterprise level is non price competition, but is competition of new technologies of quality improvement within general competition, namely, new technologies, goods, organization, must be observed as main conditions of economic task to optimization. Evaluation of production technological factors of qualitative wheat grain according to recommended parameters and conditions is summed up and carried out. It is carried out comparison of normative documents to grain classification in quality and revealed its principal peculiarities in Ukraine, USA, and EU. It is determined, that prices on grain according to different qualitative indices may be different, then dependent on the quality on price, if we don't take to attention market factors, it should be considered as subject and result of parts arrangement.en
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherТОВ "ДКС Центр"uk
dc.subjectякість продукціїuk
dc.subjectякість зернаuk
dc.subjectуправлінняuk
dc.subjectконкурентоспроможністьuk
dc.subjectфактори виробництваuk
dc.subjectproduction qualityen
dc.subjectgrain qualityen
dc.subjectmanagementen
dc.subjectcompetitivenessen
dc.subjectfactors of productionen
dc.titleГалузеві особливості управління якістю продукції як макроекономічний фактор конкурентоспроможностіuk
dc.title.alternativeIndustries peculiarities of production quality management as macroeconomic factor of competitivenessen
dc.typeArticle
dc.identifier.udc338.43:633.1:631.11


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію