dc.contributor.author | Мороз, О. В. | uk |
dc.contributor.author | Карачина, Н. П. | uk |
dc.contributor.author | Острий, І. Ф. | uk |
dc.contributor.author | Сташко, І. В. | uk |
dc.contributor.author | Moroz, O. V. | en |
dc.contributor.author | Karachyna, N. P. | en |
dc.contributor.author | Ostryi, I. F. | en |
dc.contributor.author | Stashko, I. V. | en |
dc.date.accessioned | 2016-01-25T17:20:57Z | |
dc.date.available | 2016-01-25T17:20:57Z | |
dc.date.issued | 2015-04 | |
dc.identifier.citation | Галузеві особливості управління якістю продукції як макроекономічний фактор конкурентоспроможності [Текст] / О. В. Мороз, Н. П. Карачина, І. Ф. Острий, І. В. Сташко // Інвестиції: практика та досвід. - 2015. - № 7. - С. 29-33. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2306-6814 | |
dc.identifier.uri | http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/5144 | |
dc.description.abstract | Виявлено причини низької якості продукції у неприбуткових підприємствах та обгрунтовано щляхи її підвищення.Визначено, що на рівні підприємства не цінова конкуренція, а конкуренція з боку нових технологій забезпечення якості в межах загальної конкуренції, а саме: з боку нових технологій, товарів, організації, повинні розглядатися як основні умови економічної задачі до оптимізації. Узагальнено та проведено оцінювання технологічних факторів виробництва якісного зерна пшениці в розрізі рекомендованих параметрів і вимог. Здійснено порівняння нормативних документів щодо класифікації зерна за якістю та виявлено її принципові особливості в Україні, США та ЄС. Визначено, що ціни на зерно з різними якісними показниками можуть значно різнитись, відтак, залежність ціни від якості, якщо не брати до уваги ринкові чинники, слід розглядати як предмет і результат домовленності сторін. | uk |
dc.description.abstract | There had been revealed the reasons of production low quality in non profitable enterprises and
substantiated means of its improvement. It is determined, that on enterprise level is non price
competition, but is competition of new technologies of quality improvement within general
competition, namely, new technologies, goods, organization, must be observed as main conditions
of economic task to optimization. Evaluation of production technological factors of qualitative wheat
grain according to recommended parameters and conditions is summed up and carried out. It is
carried out comparison of normative documents to grain classification in quality and revealed its
principal peculiarities in Ukraine, USA, and EU. It is determined, that prices on grain according to
different qualitative indices may be different, then dependent on the quality on price, if we don't
take to attention market factors, it should be considered as subject and result of parts arrangement. | en |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | ТОВ "ДКС Центр" | uk |
dc.subject | якість продукції | uk |
dc.subject | якість зерна | uk |
dc.subject | управління | uk |
dc.subject | конкурентоспроможність | uk |
dc.subject | фактори виробництва | uk |
dc.subject | production quality | en |
dc.subject | grain quality | en |
dc.subject | management | en |
dc.subject | competitiveness | en |
dc.subject | factors of production | en |
dc.title | Галузеві особливості управління якістю продукції як макроекономічний фактор конкурентоспроможності | uk |
dc.title.alternative | Industries peculiarities of production quality management as macroeconomic factor of competitiveness | en |
dc.type | Article | |
dc.identifier.udc | 338.43:633.1:631.11 | |