Обґрунтування функціональності ринку молочної продукції в Україні
Автор
Мороз, О. В.
Карачина, Н. П.
Несен, Л. М.
Філатова, Л. С.
Дата
2014-12Metadata
Показати повну інформаціюCollections
- Наукові роботи каф. ММЕ [353]
Анотації
У статті представлено результати досліджень принципів формування конкурентного середовища на прикладі українського ринку молочної продукції. Серед основних відомих теорій ринку обгрунтовано потенціал використання в якості методології дослідження теорії недосконалої конкуренції, представлено опис її еволюції. Запропоновано концептуальну позицію щодо інтерпретації теорії недосконалої конкуренції та теорії агентських відносин у площині аналізування стану конкретних ринків за категоріями «функціональне» та «дисфункціональне» конкурентне середовище, здійснено опис механізму дисфункціональності ринку. Здійснено опис основних дисфункцій вітчизняного ринку молочної продукції. Обгрунтовано, що той тип недосконалої конкуренції, який склався на більшості вітчизняних ринків, виступає як головний дестабілізуючий фактор національного рівня. Акцентовано увагу на перспективах регуляцій за ідеологією захисту та розвитку конкурентного середовища.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/8128