• English
    • українська
  • English 
    • English
    • українська
  • Login
View Item 
  • Frontpage
  • Факультет будівництва, цивільної та екологічної інженерії
  • Кафедра інженерних систем у будівництві
  • Наукові роботи каф. ІСБ
  • View Item
  • Frontpage
  • Факультет будівництва, цивільної та екологічної інженерії
  • Кафедра інженерних систем у будівництві
  • Наукові роботи каф. ІСБ
  • View Item
Сайт інституційного репозитарію ВНТУ містить роботи, матеріали та файли, які були розміщені докторантами, аспірантами та студентами Вінницького Національного Технічного Університету. Для розширення функцій сайту рекомендується увімкнути JavaScript.

Автоклавна установка з аеродинамічним теплогенеруючим рециркуляційним інтенсифікатором

Author
Гурич, А. Ю.
Бабич, Т. Ю.
Коц, І. В.
Date
2016
Metadata
Show full item record
Collections
  • Наукові роботи каф. ІСБ [566]
Abstract
In the manufacture of canned food, heat treatment is one of the most energy-intensive stages, which consumes more than 60% of the total amount of energy consumed. The sterilization process is an integral part of the technological process of any canning industry and should ensure : complete neutralization of non-heat-resistant non-spore microflora and reduction to a maximum permissible level of the number of spore-forming micro-organisms, which ensures the safety of products for storage for consumption; maximum preservation of food and taste qualities of the sterilized products; prevention of deformation and destruction of the food sterilizing vessel due to excessive critical values ​​of pressure drops the outside and inside the vessel; reducing power consumption and reducing process duration.
 
При виготовленні консервної продукції теплова обробка є одним з найбільш енергоємних етапів, при якій споживається понад 60% від загальної кількості енерговитрат. Процес стерилізації є невід`ємною частиною техноло-гічного процесу будь-якого консервного виробництва і повинен забезпечити: повне знешкодження нетермостійкої неспороутворюючої мікрофлори і зменшення до гранично допустимого рівня числа спороутворюючих мікроорганізмів, що забезпечує безпечність продукції для споживання при довгому зберіганні; максимальне збереження харчових і смакових якостей продукції, що стерилізується; запобігання деформації та руйнуванню посуду, в якому стерилізується харчова продукція, через надмірні критичні значення перепадів тиску ззовні та всередині посуду; зменшення енерговитрат та скорочення тривалості процесу.
 
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/28246
View/Open
56443.pdf (161.9Kb)

Institutional Repository

FrontpageSearchHelpContact UsAbout Us

University Resources

JetIQLibrary websiteUniversity websiteE-catalog of VNTU

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOIThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypePublisherLanguageUdcISSNPublicationDOI

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

ISSN 2413-6360 | Frontpage | Send Feedback | Help | Contact Us | About Us
© 2016 Vinnytsia National Technical University | Extra plugins code by VNTU Linuxoids | Powered by DSpace
Працює за підтримки 
НТБ ВНТУ