Експериментальні дослідження кінетики сушіння гіркого перцю в камерній конвективній сушарці
Author
Співак, О. Ю.
Денесяк, Д. І.
Іщенко, К. О.
Спивак, А. Ю.
Денесяк, Д. И.
Ищенко, К. А.
Spivak, O. Yu.
Denesyak, D. I.
Ishchenko, K. A.
Date
2015Metadata
Show full item recordCollections
Abstract
Експериментально досліджено кінетику процесу конвективного сушіння плодів гіркого перцю як за стаціонарного режиму, так і за режиму зі спадаючою швидкістю сушіння. Побудовано криві сушіння, кінетичні залежності швидкості та інтенсивності сушіння. Крива швидкості сушіння, отримана методом графічного диференціювання, чітко розділена на три зони: зону нагріву і зони сушіння з постійною і спадаючою швидкістю. Для збереження високої якості готового продукта зону сушіння з постійною швидкістю можна збільшити підбором тепловологісного режиму, зокрема зміною коефіцієнта рециркуляції теплоносія. Экспериментально исследована кинетика процесса конвективной сушки плодов горького перца как при стационарном режиме, так и при режиме с падающей скоростью сушки. Построены кривые сушки, кинетические зависимости скорости и интенсивности сушки. Кривая скорости сушки, полученная методом графического дифференцирования, четко разделена на три зоны: зону нагрева и зоны сушки с постоянной и убывающей скоростью. Для сохранения высокого качества готового продукта зону сушки с постоянной скоростью можно увеличить подбором тепловлажностного режима, например изменением коэффициента рециркуляции теплоносителя. Experimentally studied the kinetics of the process of the Chili pepper fruit convective drying stationary, and with a decreasing drying speed. The drying curves, kinetic dependences of the drying speed and drying intensity are presented. Drying speed curve obtained by graphical differentiation is divided clearly into three zones: heating zone and drying zones with constant and decreasing speeds. To maintain the high quality of the finished product drying zone with the constant speed can be increased by coolant recirculation factor change.
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/12296
http://stmkvb.vntu.edu.ua/index.php/stmkvb/article/view/421