dc.contributor.author | Соломон, А. М. | uk |
dc.contributor.author | Мисак, Г. В. | uk |
dc.contributor.author | Віштак, І. В. | uk |
dc.contributor.author | Solomon, A. M. | en |
dc.contributor.author | Vishtak, I. V. | en |
dc.contributor.author | Mysak, G. V. | en |
dc.date.accessioned | 2021-06-08T06:41:41Z | |
dc.date.available | 2021-06-08T06:41:41Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Соломон А. М. Безпечне вживання кисломолочних напоїв із наповнювачем з пророщеного жита для харчування людей похилого віку [Текст] / А. М. Соломон, Г. В. Мисак, І. В. Віштак // Матеріали науково-практичної конференції "Якість і безпека. Сучасні реалії", 14-15 березня 2018 р. – Вінниця : ВНТУ, 2018. – С. 71-73. | uk |
dc.identifier.isbn | 978-966-641-732-2 | |
dc.identifier.uri | http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/32482 | |
dc.description.abstract | У роботі наведено основні технологічні етапи отримання кисломолочного напою з додаванням пророщеного жита. Встановлено оптимальні умови , для пророщування жита та співвідношення молока і жита в рецептурі напою. Підібрано форму наповнювача для внесення до напою. Обрано бактеріальний препарат для сквашування молока. Отриманий кисломолочний напій збагачений поживними речовинами завдяки додаванню пророщеного жита та безпечний для вживання людям похилого віку. | uk |
dc.description.abstract | The paper shows the main technological stages of obtaining a sour milk drink with the addition of sprouted rye. The optimal conditions for germination of rye and the ratio of milk and rye in the drink formulation have been established. The form of the filler for entering the drink is selected. Selected bacterial drug for milk ripening. The resulting sour-milk drink is enriched with nutrients due to the addition of sprouted rye and safe for elderly people. | en |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | ВНТУ | uk |
dc.relation.ispartof | Матеріали науково-практичної конференції "Якість і безпека. Сучасні реалії", 14-15 березня 2018 р. : 71-73. | uk |
dc.subject | молоко | uk |
dc.subject | сквашування | uk |
dc.subject | кисломолочний напій | uk |
dc.subject | пророщене жито | uk |
dc.subject | бактеріальний препарат | uk |
dc.subject | фізіологія харчування | uk |
dc.subject | безпечне вживання | uk |
dc.subject | дієтичне харчування | uk |
dc.subject | milk | en |
dc.subject | souring | en |
dc.subject | sour milk product | en |
dc.subject | germinated rye | en |
dc.subject | bacterial preparation | en |
dc.subject | physiology of nutrition | en |
dc.subject | safe of the using | en |
dc.subject | dietary nutrition | en |
dc.title | Безпечне вживання кисломолочних напоїв із наповнювачем з пророщеного жита для харчування людей похилого віку | uk |
dc.title.alternative | Safe use of sour milk products with addition of germinated rye | en |
dc.type | Thesis | |
dc.identifier.udc | 614, 663 | |
dc.relation.references | Тихомирова Н.А. Современное состояние и перспективы развития продуктов функционального питания // Молочная промышленность. — 2009. — N» 7. | ru |
dc.relation.references | Кравцова О.В. Удосконалення технологій кисломолочного напою з харчовими волок-нами «Фіброгам» / О.В. Кравцова, Т.А. Скорчено // Молочное дело. — 2008. — № 5. | uk |
dc.relation.references | Сахрынин М.Н. Молочные продукты с наполнителем из проросшей пшеницы / М.Н. Сах- рынин, Мусина О.Н. // Молочная промышленность. — 2006. — № 9. В | ru |
dc.relation.references | Кравцова О.В. Удосконалення технологій кисломолочного напою з харчовими волок- нами «Фіброгам» / О.В. Кравцова, Т.А. Скорчено // Молочное дело. — 2008. — № 5. | uk |
dc.relation.references | Сахрынин М.Н. Молочные продукты с наполнителем из проросшей пшеницы / М.Н. Сах- рынин, Мусина О.Н. // Молочная промышленность. — 2006. — № 9. | ru |