Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorГрабко, Вал. В.uk
dc.contributor.authorДубина, Г. М.uk
dc.date.accessioned2024-02-29T11:22:52Z
dc.date.available2024-02-29T11:22:52Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationГрабко В. В. До питання модернізації електротехнічного комплексу сушки молока [Електронний ресурс] / Вал. В. Грабко, Г. М. Дубина // Матеріали LII Науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 21-23 червня 2023 р. – Електрон. текст. дані. – 2023. – Режим доступу: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-feeem/all-feeem-2023/paper/view/18907.uk
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/39262
dc.description.abstractПроаналізовано методи і засоби для покращення енергоефективності сушарки молока за рахунок вдосконалення електротехнічного комплексу. Показано, що більш точне дотримання параметрів технологічного процесу є головною і невід’ємною задачею. Пропонується з використанням математичної моделі, теорії теплообміну та додаткових засобів вимірювання оцінювати вологість сухого молока на виході з сушарки. Мікропроцесорна реалізація та впровадження в діючий електротехнічних комплекс засобу контролю вологості забезпечить скорочення часу виходу на номінальні параметри, а також енергоефективність комплексу без втрати в якості продуктуuk
dc.description.abstractThe methods and means for improving the energy efficiency of the milk dryer due to the improvement of the electrical complex have been analyzed. It is shown that more accurate observance of technological process parameters is the main and integral task. It is proposed to estimate the moisture content of dry milk at the exit from the dryer using a mathematical model, the theory of heat transfer and additional measuring tools. Microprocessor implementation and introduction of a humidity control tool into the current electrotechnical complex will ensure a reduction in the time of output to nominal parameters, as well as energy efficiency of the complex without loss in product qualityen
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherВНТУuk
dc.relation.ispartofМатеріали LII Науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 21-23 червня 2023 р.uk
dc.relation.urihttps://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-feeem/all-feeem-2023/paper/view/18907
dc.subjectсушарка молокаuk
dc.subjectсухе молокоuk
dc.subjectвимірювання вологостіuk
dc.subjectзасоби контролю вологостіuk
dc.subjectенергоефективністьuk_UA
dc.subjectmilk dryeruk
dc.subjectmilk powderen
dc.subjectmoisture measurementen
dc.subjectmoisture control meansen
dc.subjectenergy efficiencyen
dc.titleДо питання модернізації електротехнічного комплексу сушки молокаuk
dc.typeThesis
dc.identifier.udc637.137
dc.relation.referencesБогачук В. В. Методи та засоби вимірювального контролю вологості порошкоподібних матеріалів [Текст] : монографія / В. В. Богачук, Б. І. Мокін. – Вінниця : УНІВЕРСУМВінниця, 2008. – 141 с.uk
dc.relation.referencesTodt, H., Guthausen, G., Burk, W., Schmalbein, D., & Kamlowski, A. (2006). Water/moisture and fat analysis by time-domain NMR. Food Chemistry, 96(3), 436-440. http://dx.doi.org/10.1016/j. foodchem.2005.04.032en
dc.relation.referencesЙ. Й. Білинський, В. В. Красносєльський, НВЧ методи та засоби вимірювання вологості природного газу» // Вісник ВПІ, вип. 3, с. 87–99, Черв. 2022.uk
dc.relation.referencesЙ. Й. Білинський, М. О. Скалецька, Аналіз методів та засобів вимірювання вологості сипких продуктів» // Вісник ВПІ, вип. 2, с. 125–134, Трав. 2023.uk
dc.relation.referencesKress-Rogers, E. & Kent, M.. (1987). Microwave measurement of powder moisture and density. Journal of Food Engineering. 6. 345-376. 10.1016/0260-8774(87)90030-6.en


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію