Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorЛипко, О. В.uk
dc.contributor.authorБоровська, Т. М.uk
dc.date.accessioned2024-03-19T14:16:59Z
dc.date.available2024-03-19T14:16:59Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.citationЛипко О. В. Автоматизація процесу ультрапастерізації молока [Електронний ресурс] / О. В. Липко, Т. М. Боровська // Матеріали LI науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 31 травня 2022 р. – Електрон. текст. дані. – 2022. – Режим доступу: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-fksa/all-fksa-2022/paper/view/15977.uk
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/40147
dc.description.abstractМолочні продукти відносяться до продуктів стабільного щоденного споживання. Крім цього, певні їх марки мають обмежені терміни продажу. У цих виробництвах співіснують в невідомій пропорції і нестійкій рівновазі натуральні продукти і хімічні вироби. В даній роботі розглядаються тільки природні ресурси і тільки натуральні технології без додавання емульгаторів, нормалізаторів і штучних замінників ідентичних натуральному. Адже молоко є ідеальним середовищем для розмноження різних мікроорганізмів, питання їх знищення є надзвичайно важливим. Це питання вирішується за рахунок ультрапастеризації молока, яке дозволяє знищити шкідливі бактерії і зберігти якість та натуральний смак молока. В роботі розроглядаються сучасні технології автоматизації процесу ультрапастеризації молока, обгрунтувано вибір елементної бази для контролю основних показників якості виробництва ультрапастеризованого молока.uk
dc.description.abstractDairy products are products of stable daily consumption. In addition, some of their brands have limited sales time. In these industries coexist in an unknown proportion and unstable equilibrium of natural products and chemicals. This paper considers only natural resources and only natural technologies without the addition of emulsifiers, normalizers and artificial substitutes identical to natural ones. After all, milk is an ideal environment for the reproduction of various microorganisms, the question of their destruction is extremely important. This issue is solved by ultra-pasteurization of milk, which allows you to destroy harmful bacteria and preserve the quality and natural taste of milk. The paper takes into account modern technologies of automation of the process of ultrapasteurization of milk, substantiates the choice of the element base for control over the main indicators of quality of production of ultrapasteurized milk.en
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherВНТУuk
dc.relation.ispartofМатеріали LI науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 31 травня 2022 р.uk
dc.relation.urihttps://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-fksa/all-fksa-2022/paper/view/15977
dc.subjectультрапастеризація молокаuk
dc.subjectавтоматизація процесуuk
dc.subjectультрапастеризаторuk
dc.subjectтермальна обробкаuk
dc.subjectдеараціяuk
dc.subjectгомогенізаціяuk
dc.subjectultrapasteurization of milken
dc.subjectprocess automationen
dc.subjectUHT-ultrahot temperatureen
dc.subjectheat treatmenten
dc.subjectdeaerationen
dc.subjecthomogenizationen
dc.titleАвтоматизація процесу ультрапастерізації молокаuk
dc.typeThesis
dc.identifier.udc519.876.2
dc.relation.referencesБоровська Т. М. Моделювання та оптимізація систем автоматичного управління: навч. посіб. для студ. ВНЗ / Т. М. Боровська, А. С. Васюра, В. А. Северілов. – Вінниця: ВНТУ, 2009. – 132 с. – ISBN 978–966–641–319–5.uk
dc.relation.referenceshttps://www.tetrapak.com/
dc.relation.referenceshttps://lekkerkerker.nl/file/522/Tetra_therm_aseptic_flex.pdf


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію