The problem of dairy industry development and its regulation to ensure food securty of Ukraine
Анотації
Присвячено розробці теоретико-методичних засад регулювання розвитку молочної промисловості, а також практичних рекомендацій щодо напрямів удосконалення моделі регулювання з метою забезпечення продовольчої безпеки України. Було визначено склад детермінант, що впливають на формування
моделі регулювання розвитку галузі. Визначено тенденції розвитку підприємств молочної промисловості України. Проведено комплексний аналіз поведінкоутворюючих факторів на ринку виробництва і реалізації молочної продукції та здійснено динаміку структури ринку. Здійснено ідентифікацію міжорганізаційних
конфліктів на ринку молочної промисловості, що дозволяє не лише ідентифікувати причини деструктивності
галузі, а й виявити приховані процеси на ринку. Thesis researches the development of theoretical and methodological principles in managing the development of dairy industry as well as develops practical
ecommendations as for the ways to improve the regulation model aimed at ensuring an efficiency of the competitive environment. There had been determined the set of determinants that influence the formation of the market/branch regulation model. There had been determined the tendencies for the
development of dairy industry enterprises in Ukraine. Complex analysis of the behavior-formation factors on the manufacturing market and market for dairy products, as well as the dynamics of market structure had been made. There had been made the identification of inter-organizational conflicts on the market of dairy industry, that allows not only to identify the reason for destructiveness within the brunch, but to reveal the hidden processes on the marke
URI:
https://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/29055