Автоматизація процесу ультрапастерізації молока
Анотації
Молочні продукти відносяться до продуктів стабільного щоденного споживання. Крім цього, певні їх марки мають обмежені терміни продажу. У цих виробництвах співіснують в невідомій пропорції і нестійкій рівновазі натуральні продукти і хімічні вироби. В даній роботі розглядаються тільки природні ресурси і тільки натуральні технології без додавання емульгаторів, нормалізаторів і штучних замінників ідентичних натуральному. Адже молоко є ідеальним середовищем для розмноження різних мікроорганізмів, питання їх знищення є надзвичайно важливим. Це питання вирішується за рахунок ультрапастеризації молока, яке дозволяє знищити шкідливі бактерії і зберігти якість та натуральний смак молока. В роботі розроглядаються сучасні технології автоматизації процесу ультрапастеризації молока, обгрунтувано вибір елементної бази для контролю основних показників якості виробництва ультрапастеризованого молока. Dairy products are products of stable daily consumption. In addition, some of their brands have limited sales time. In these industries coexist in an unknown proportion and unstable equilibrium of natural products and chemicals. This
paper considers only natural resources and only natural technologies without the addition of emulsifiers, normalizers
and artificial substitutes identical to natural ones. After all, milk is an ideal environment for the reproduction of various
microorganisms, the question of their destruction is extremely important. This issue is solved by ultra-pasteurization of
milk, which allows you to destroy harmful bacteria and preserve the quality and natural taste of milk. The paper takes
into account modern technologies of automation of the process of ultrapasteurization of milk, substantiates the choice
of the element base for control over the main indicators of quality of production of ultrapasteurized milk.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/40147