Регулярний тепловий режим в молочних продуктах
Abstract
В роботі встановлено існування регулярного теплового режиму в системі «середовище (вода в
кільцевому об’ємі) – тонка циліндрична металева стінка – дослідне рідке середовище». Як дослідне рідке
середовище було обрано молоко та сироватку. Досліджено теплообмін в умовах вільної конвекції.
Експериментально встановлено, що в дослідній системі "середовище (вода в кільцевому об'ємі) - тонка
циліндрична металева стінка - дослідне рідке середовище" існують ознаки регулярного теплового режиму,
тобто сталість темпу охолодження (нагрівання) експериментального рідкого середовища в тонких
циліндричних металевих посудинах; сталість коефіцієнта теплопередачі в процесі нормального теплового
режиму практично постійна; сталість коефіцієнта нерівномірності розподілу температури. The work establishes the existence of a regular thermal regime in the system "environment (water in an annular volume) - thin cylindrical metal wall - experimental liquid medium". Milk and whey were chosen as the experimental liquid medium. Heat exchange under conditions of free convection is studied. It was experimentally established that in the experimental system "environment (water in an annular volume) - thin cylindrical metal wall - experimental liquid medium" there aresigns of a regular thermal regime, that is, the constancy of the rate of cooling (heating)of the experimental liquid medium in a thin cylindrical metal vessels; the constancy of the heat transfer coefficient in the process of a regular thermal regime is practically constant; constancy of the coefficient of non-uniformity of temperature distribution.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/40804