dc.contributor.author | Ратушняк, Г. С. | uk |
dc.contributor.author | Кощеєв, І. А. | uk |
dc.date.accessioned | 2016-02-02T08:14:39Z | |
dc.date.available | 2016-02-02T08:14:39Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Ратушняк Г. С. Напрямки підвищення енергоефективності термостабілізації процесу ферментації в біореаторі [Текст] / Г. С. Ратушняк, І. А. Кощеєв // Міжвузівська науково-практична студентська інтернет-конференція “Актуальні проблеми сучасної енергетики". - Херсон : ХНТУ, 2015. - С. 80 - 83. | uk |
dc.identifier.uri | http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/7258 | |
dc.description.abstract | Енергоефективність – це ефективне раціональне використання енергетичних ресурсів. На відміну від енергозбереження, головним чином спрямованого на зменшення енергоспоживання, енергоефективність — ефективне витрачання енергії. Для підвищення енергоефективності процесу утворення біогазу в біореакторі необхідно враховувати недоліки існуючих малоефективних біогазових реакторів. Це такі недоліки як недостатнє та нерівномірне прогрівання суміші біомаси, недостатнє перемішування суміші біомаси, неефективна теплова ізоляції, відсутність утилізації тепла з відпрацьованої суміші біомаси та біогазу, використання для термостабілізації ферментації традиційних джерел енергії. | uk |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Херсонський національний технічний університет | uk |
dc.title | Напрямки підвищення енергоефективності термостабілізації процесу ферментації в біореаторі | uk |
dc.type | Article | |
dc.identifier.udc | 536.24: 628.477 | |