Забруднення продуктів харчування аерозольними радіонуклідами ХАЕС
Author
Васильківський, І. В.
Петрук, В. Г.
Міськів, С. В.
Кватернюк, С. М.
Date
2013Metadata
Show full item recordCollections
Abstract
Ступінь радіоактивного забруднення агропромислової продукції і величина дозових навантажень на сільськогосподарські рослини, тварини і в кінцевому підсумку на людину по харчовому ланцюжку визначається: загальною кількістю радіонуклідів, що викидаються в навколишнє середовище; характером розсіювання цих радіонуклідів; властивостями забрудненого грунтового і рослинного покриву. Степень радиоактивного загрязнения агропромышленной продукции и величина дозовых нагрузок на сельскохозяйственные растения, животные и в конечном итоге на человека по пищевой цепочке определяется: общим количеством радионуклидов, выбрасываемых в окружающую среду; характером рассеяния этих радионуклидов; свойствами загрязненного почвенного и растительного покрова. The extent of radioactive contamination of agricultural produce and the value of doses agricultural plants, animals and eventually in person through the food chain determined: total number of radionuclides released into the environment; the nature of the dispersion of radionuclides; contaminated soil properties and vegetation.
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/1005