• English
    • українська
  • українська 
    • English
    • українська
  • Увійти
Дивитися документ 
  • Головна
  • Матеріали конференцій ВНТУ
  • Науково-технічні конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету (НТКП ВНТУ)
  • LIV НТКП ВНТУ (2025)
  • НТКП ВНТУ. Факультет електроенергетики та електромеханіки (2025)
  • Дивитися документ
  • Головна
  • Матеріали конференцій ВНТУ
  • Науково-технічні конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету (НТКП ВНТУ)
  • LIV НТКП ВНТУ (2025)
  • НТКП ВНТУ. Факультет електроенергетики та електромеханіки (2025)
  • Дивитися документ
Сайт інституційного репозитарію ВНТУ містить роботи, матеріали та файли, які були розміщені докторантами, аспірантами та студентами Вінницького Національного Технічного Університету. Для розширення функцій сайту рекомендується увімкнути JavaScript.

Актуальність розробки автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення шоколадних мас

Автор
Кушнір, Д. А.
Богачук, В. В.
Дата
2025
Metadata
Показати повну інформацію
Collections
  • НТКП ВНТУ. Факультет електроенергетики та електромеханіки (2025) [111]
Анотації
Розробка автоматизованих систем управління технологічними процесами виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити ефективність та якість продукції. Автоматизація процесу виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити достовірність контролю основних технологічних параметрів, таких як температура, вологість, час обробки, що забезпечує якість кінцевого продукту. Впровадження програмованих логічних контролерів та сенсорів дає змогу мінімізувати вплив людського фактора, зменшити витрати на енергію та сировину. У зв’язку з цим, автоматизація технологічного процесу є досить актуальною з ціллю забезпечення оптимізації виробництва шоколадних мас та забезпечення високої конкурентоспроможності на ринку.
 
The development of automated control systems for technological processes of chocolate mass production allows to increase the efficiency and quality of products. Automation of the chocolate mass production process allows to increase the reliability of control of the main technological parameters, such as temperature, humidity, processing time, which ensures the quality of the final product. The introduction of programmable logic controllers and sensors allows to minimize the influence of the human factor, reduce energy and raw material costs. In this regard, automation of the technological process is quite relevant in order to optimize the production of chocolate masses and ensure high competitiveness in the market.
 
URI:
https://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/49453
Відкрити
23662.pdf (568.6Kb)

Інституційний репозиторій

ГоловнаПошукДовідкаКонтактиПро нас

Ресурси

JetIQСайт бібліотекиСайт університетаЕлектронний каталог ВНТУ

Перегляд

Всі архівиСпільноти та колекціїЗа датою публікаціїАвторамиНазвамиТемамиТипВидавництвоМоваУДКISSNВидання, що міститьDOIЦя колекціяЗа датою публікаціїАвторамиНазвамиТемамиТипВидавництвоМоваУДКISSNВидання, що міститьDOI

Мій обліковий запис

ВхідРеєстрація

Статистика

View Usage Statistics

ISSN 2413-6360 | Головна | Відправити відгук | Довідка | Контакти | Про нас
© 2016 Vinnytsia National Technical University | Extra plugins code by VNTU Linuxoids | Powered by DSpace
Працює за підтримки 
НТБ ВНТУ