Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorКушнір, Д. А.uk
dc.contributor.authorБогачук, В. В.uk
dc.date.accessioned2025-10-03T07:40:38Z
dc.date.available2025-10-03T07:40:38Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.citationuk
dc.identifier.urihttps://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/49453
dc.description.abstractРозробка автоматизованих систем управління технологічними процесами виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити ефективність та якість продукції. Автоматизація процесу виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити достовірність контролю основних технологічних параметрів, таких як температура, вологість, час обробки, що забезпечує якість кінцевого продукту. Впровадження програмованих логічних контролерів та сенсорів дає змогу мінімізувати вплив людського фактора, зменшити витрати на енергію та сировину. У зв’язку з цим, автоматизація технологічного процесу є досить актуальною з ціллю забезпечення оптимізації виробництва шоколадних мас та забезпечення високої конкурентоспроможності на ринку.uk
dc.description.abstractThe development of automated control systems for technological processes of chocolate mass production allows to increase the efficiency and quality of products. Automation of the chocolate mass production process allows to increase the reliability of control of the main technological parameters, such as temperature, humidity, processing time, which ensures the quality of the final product. The introduction of programmable logic controllers and sensors allows to minimize the influence of the human factor, reduce energy and raw material costs. In this regard, automation of the technological process is quite relevant in order to optimize the production of chocolate masses and ensure high competitiveness in the market.en
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherВНТУuk
dc.relation.ispartof// Матеріали LIV Всеукраїнської науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 24-27 березня 2025 р.uk
dc.relation.urihttps://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-feeem/all-feeem-2025/paper/view/23662
dc.subjectавтоматизаціяuk
dc.subjectшоколадні масиuk
dc.subjectтехнологічний процесuk
dc.subjectконтролериuk
dc.subjectсенсориuk
dc.subjectвиробництвоuk
dc.titleАктуальність розробки автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення шоколадних масuk
dc.typeThesis
dc.identifier.udc621.311
dc.identifier.udc331.45
dc.relation.references, .. [ ]. : http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/48298/1/%D0%AF%D0%B2%D0%BD%D0%B0.pdf ( : 15.03.2025).
dc.relation.references. . [ ]. : https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/7996933f-9a67-4d8b-9b1a-c8f8a9dbe3c4/content ( : 15.03.2025).


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію