Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorКушнір, Д. А.uk
dc.contributor.authorБогачук, В. В.uk
dc.contributor.authorBogachuk, V. V.en
dc.date.accessioned2025-10-03T07:40:38Z
dc.date.available2025-10-03T07:40:38Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.citationКушнір Д. А., Богачук, В. В. Актуальність розробки автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення шоколадних мас // Матеріали LIV Всеукраїнської науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 24-27 березня 2025 р. Електрон. текст. дані. 2025. URI: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-feeem/all-feeem-2025/paper/view/23662.uk
dc.identifier.isbn978-617-8132-48-8
dc.identifier.urihttps://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/49453
dc.description.abstractРозробка автоматизованих систем управління технологічними процесами виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити ефективність та якість продукції. Автоматизація процесу виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити достовірність контролю основних технологічних параметрів, таких як температура, вологість, час обробки, що забезпечує якість кінцевого продукту. Впровадження програмованих логічних контролерів та сенсорів дає змогу мінімізувати вплив людського фактора, зменшити витрати на енергію та сировину. У зв’язку з цим, автоматизація технологічного процесу є досить актуальною з ціллю забезпечення оптимізації виробництва шоколадних мас та забезпечення високої конкурентоспроможності на ринку.uk
dc.description.abstractThe development of automated control systems for technological processes of chocolate mass production allows to increase the efficiency and quality of products. Automation of the chocolate mass production process allows to increase the reliability of control of the main technological parameters, such as temperature, humidity, processing time, which ensures the quality of the final product. The introduction of programmable logic controllers and sensors allows to minimize the influence of the human factor, reduce energy and raw material costs. In this regard, automation of the technological process is quite relevant in order to optimize the production of chocolate masses and ensure high competitiveness in the market.en
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherВНТУuk
dc.relation.ispartofМатеріали LIV Всеукраїнської науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 24-27 березня 2025 р.uk
dc.relation.urihttps://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-feeem/all-feeem-2025/paper/view/23662
dc.subjectавтоматизаціяuk
dc.subjectшоколадні масиuk
dc.subjectтехнологічний процесuk
dc.subjectконтролериuk
dc.subjectсенсориuk
dc.subjectвиробництвоuk
dc.subjectautomationen
dc.subjectchocolate massesen
dc.subjecttechnological processen
dc.subjectcontrollersen
dc.subjectsensorsen
dc.subjectproductionen
dc.titleАктуальність розробки автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення шоколадних масuk
dc.typeThesis
dc.identifier.udc621.311
dc.identifier.udc331.45
dc.relation.referencesЯвна, А. Р. Система автоматизованого управління технологічним процесом виготовлення шоколаду [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/48298/1/%D0%AF%D0%B2%D0%BD%D0%B0.pdf (дата звернення: 15.03.2025).uk
dc.relation.referencesМедведєв Є. О. Розробка системи автоматизації технологічного комплексу процесу виробництва шоколадних мас з використанням інтелектуальних витратомірів[Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/7996933f-9a67-4d8b-9b1a-c8f8a9dbe3c4/content (дата звернення: 15.03.2025).uk


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію