| dc.contributor.author | Кушнір, Д. А. | uk |
| dc.contributor.author | Богачук, В. В. | uk |
| dc.contributor.author | Bogachuk, V. V. | en |
| dc.date.accessioned | 2025-10-03T07:40:38Z | |
| dc.date.available | 2025-10-03T07:40:38Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | Кушнір Д. А., Богачук, В. В. Актуальність розробки автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення шоколадних мас // Матеріали LIV Всеукраїнської науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 24-27 березня 2025 р. Електрон. текст. дані. 2025. URI: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-feeem/all-feeem-2025/paper/view/23662. | uk |
| dc.identifier.isbn | 978-617-8132-48-8 | |
| dc.identifier.uri | https://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/49453 | |
| dc.description.abstract | Розробка автоматизованих систем управління технологічними процесами виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити ефективність та якість продукції. Автоматизація процесу виготовлення шоколадних мас дозволяє підвищити достовірність контролю основних технологічних параметрів, таких як температура, вологість, час обробки, що забезпечує якість кінцевого продукту. Впровадження програмованих логічних контролерів та сенсорів дає змогу мінімізувати вплив людського фактора, зменшити витрати на енергію та сировину. У зв’язку з цим, автоматизація технологічного процесу є досить актуальною з ціллю забезпечення оптимізації виробництва шоколадних мас та забезпечення високої конкурентоспроможності на ринку. | uk |
| dc.description.abstract | The development of automated control systems for technological processes of chocolate mass production allows to increase the efficiency and quality of products. Automation of the chocolate mass production process allows to increase the reliability of control of the main technological parameters, such as temperature, humidity, processing time, which ensures the quality of the final product. The introduction of programmable logic controllers and sensors allows to minimize the influence of the human factor, reduce energy and raw material costs. In this regard, automation of the technological process is quite relevant in order to optimize the production of chocolate masses and ensure high competitiveness in the market. | en |
| dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
| dc.publisher | ВНТУ | uk |
| dc.relation.ispartof | Матеріали LIV Всеукраїнської науково-технічної конференції підрозділів ВНТУ, Вінниця, 24-27 березня 2025 р. | uk |
| dc.relation.uri | https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-feeem/all-feeem-2025/paper/view/23662 | |
| dc.subject | автоматизація | uk |
| dc.subject | шоколадні маси | uk |
| dc.subject | технологічний процес | uk |
| dc.subject | контролери | uk |
| dc.subject | сенсори | uk |
| dc.subject | виробництво | uk |
| dc.subject | automation | en |
| dc.subject | chocolate masses | en |
| dc.subject | technological process | en |
| dc.subject | controllers | en |
| dc.subject | sensors | en |
| dc.subject | production | en |
| dc.title | Актуальність розробки автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення шоколадних мас | uk |
| dc.type | Thesis | |
| dc.identifier.udc | 621.311 | |
| dc.identifier.udc | 331.45 | |
| dc.relation.references | Явна, А. Р. Система автоматизованого управління технологічним процесом виготовлення шоколаду [Електронний ресурс]. –
Режим доступу: http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/48298/1/%D0%AF%D0%B2%D0%BD%D0%B0.pdf (дата звернення:
15.03.2025). | uk |
| dc.relation.references | Медведєв Є. О. Розробка системи автоматизації технологічного комплексу процесу виробництва шоколадних мас з
використанням інтелектуальних витратомірів[Електронний ресурс]. – Режим доступу:
https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/7996933f-9a67-4d8b-9b1a-c8f8a9dbe3c4/content (дата звернення: 15.03.2025). | uk |