Математична модель роботи мембранного гідроприводного насоса для дозування харчових продуктів
Автор
Берник, І. М.
Петрусь, В. В.
Bernyk, I. M.
Petrus, V. V.
Дата
2018Metadata
Показати повну інформаціюCollections
- Наукові роботи каф. ІСБ [555]
Анотації
В даній статті приводяться результати дослідження насосів для перекачування та
дозування рідких харчових продуктів або їх складових. Запропоновано удосконалену
математичну модель динаміки робочого процесу мембранного гідроприводного насоса з
урахуванням реологічних властивостей робочої рідини, яка дозволить проводити
дослідження загальних закономірностей гідродинамічних процесів в насосі і гідросистемі в
цілому, вирішувати загальні задачі по їх розрахунку і проектуванню, враховувати вид
перекачуваного середовища. Результати розв’язку диференціальних рівнянь математичної
моделі, отриманих у даній статті, можуть бути рекомендовані для практичної реалізації у
вигляді аналітичних залежностей при розробці методики розрахунку для створення нових
конструкцій насосів з гідроприводом та оцінювання їх ефективності при перекачуванні
різних середовищ харчової промисловості This article discusses the use of different types of pumps for pumping and dosing of liquid
food products or their constituents. An improved mathematical model of dynamics of hydraulically
driven membrane pump working process is proposed, which will enable studies of the general laws
of hydrodynamic processes in pump and hydraulic system as a whole, to solve common tasks for
their calculation and design, take into account the type of pumping medium. Results of the solution
of differential equations of the mathematical model derived in this article can be recommended for
practical implementation in the form of analytical curves for the development of methods of
calculation for the creation of new structures and hydraulic pumps to assess their effectiveness
when pumping various media in the food industry
URI:
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/25032